×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 872
st., 3. březen 2010 19:26

Olomoucký taneční festival zahájil soutěžní sezónu v Olomouci

V sobotu se ve Slovanském domě v Olomouci konala letošní první taneční soutěž ve standardních a latinskoamerických tancích s názvem Olomoucký taneční festival.

Celou akci pořádal klub sportovního tance Quick Olomouc ve spolupráci s taneční školou Coufalovi. Během celého dne se na parketě vystřídalo přes 320 tanečních párů z celé České republiky, ale například i Polska, Slovenska či Rakouska.

Soutěž byla určena párům věkové kategorie dospělých ve všech výkonnostních třídách. Zahájení akce proběhlo v devět hodin ráno a hned poté na parket nastoupili tanečníci kategorie D. Domácí klub měl své zastoupení ve třech následujících soutěžích, tedy třída D v latinskoamerických tancích a třída C v tancích standardních i latinskoamerických. Ve všech těchto kategoriích získaly domácí taneční páry zlatou medaili.

Odpolední program zahájili tanečníci třídy B a hned po nich následovali držitelé nejvyšší národní třídy A. Vyvrcholením večera byla pohárová soutěž kategorií B, A, M, ve které se nám na parketě představil například pár Vítězslav Rázek s Kristýnou Mückovou, semifinalisté Mistrovství České republiky ve standardních tancích 2010, nebo zahraniční rakouský pár držící titul mistrů Horního Rakouska Marco Steindl s Barborou Spurnou nebo semifinalisté MČR v latinskoamerických tancích Titus Ablorh tančící s Anitou Tolsovou.

Časový rozpis se podařilo organizátorům dodržet bez sebemenšího zpoždění a již o půl desáté večer prohlásili pořadatelé letošní ročník Olomouckého tanečního festivalu za ukončený.

(kompletní výsledky najdete na www.csts.cz)

 

Zobrazeno 2420 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37

Pro psaní komentářů se přihlaste