ne., 13. listopad 2016 01:18

Opava dokázala i přes komplikace vyhrát

Fotbalový stadion Městské sady před výkopem Fotbalový stadion Městské sady před výkopem Zdroj: Facebookový profil sfc.4fan.cz
Opava – Domácí tým Slezský FC Opava v posledním domácím zápase podzimní části Fortuna národní ligy hostil Baník Sokolov. Sokolov dokázal v předchozím kole vybojovat bod s favoritem celé soutěže Baníkem Ostrava, takže Opavu nečekalo žádné lehké utkání. 

Tento fakt se projevil již v deváté minutě, když se míč po dlouhém nákopu odrazil před branku domácího týmu až k Sadílkovi a ten nekompromisní ránou na zadní tyč otevřel skóre. Opava však nezahálela a v osmnácté minutě po faulu na domácího útočníka Smolu kopala pokutový kop. Toho se jako tradičně ujal Jan Schaffartzik a nekompromisní střelou doprostřed brány srovnal skóre na 1:1.

Další překážkou pro domácí tým se stala červená karta ve 25. minutě pro opavského stopera, který vrazil do jednoho z protihráčů. Opava tedy zbytek utkání hrála pouze v deseti hráčích. V první půli však už k žádnému zvratu nedošlo a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

v druhé části zápasu Opava sice vstřelila branku, ta však z důvodu ofsajdového postavení útočníka Smoly nemohla být rozhodčími uznaná. Skóre tedy stále zůstalo nerozhodné 1:1. Tento výsledek vydržel do 67. minuty, kdy po chybě hostujícího týmu nacentroval míč na hlavu Simerského Jursa. Ten se hlavou nezmýlil, Opava tak i v deseti dokázala otočit vývoj zápasu a vedla 2:1.

Sokolovu se od této chvíle nic nedařilo a frustrace šla cítit i ze záložníka hostujícího týmu Mejdra, který v 89. minutě po faulu na jednoho z opavských hráčů viděl druhou žlutou kartu a mířil předčasně do sprch. Zápas se již dohrál v poklidném tempu a Opava porazila Sokolov 2:1. Na zápas dorazilo přes dva tisíce fanoušků obou týmů.

Zobrazeno 2247 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. listopad 2016 12:51
Pro psaní komentářů se přihlaste