út., 8. leden 2013 22:08

Orchestr Glenna Millera přiveze do Olomouce eleganci a swing

    V rámci evropského turné s podtitulem Večer swingu a elegance vystoupí 10. ledna 2013 v Moravském divadle v Olomouci světoznámé swingové uskupení Glenn Miller Orchestra. Představí svůj koncertní program In The Miller Mood, ve kterém se objeví skladby Glenna Millera i dalších jazzových a swingových autorů. Zazní tak evergreeny jako Stairway To The Stars, Moonlight Serenade, Little Brown Jugs či In The Mood.
Kromě Olomouce, do které orchestr zavítá vůbec poprvé, vystoupí Glenn Miller Orchestra také 11. ledna v Ústí nad Labem a 12. ledna v Praze, kde zahraje už popáté. Naváže tak na sérii úspěšných koncertů, které v České republice v posledních čtyřech letech odehrál.

Glenn Miller Orchestra pro Evropu založila v roce 1985 Glenn Miller Productions jako odnož amerického orchestru, jehož počátky sahají až do třicátých let minulého století. V roce 1990 byl kapelníkem jmenován swingový hudebník Wil Salden, který tento post zastává dodnes. Pod jeho vedením odehrál Glenn Miller Orchestra již více než 2 500 koncertů po celé Evropě a vydal jedenáct CD.

 

 

Zobrazeno 2529 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste