ne., 16. leden 2011 14:52

Ostravské Barvy zveřejnily první účinkující

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava je jubilejní. Akce se bude konat již po desáté. Při loňském koncertu Iggyho Popa, který celý festival uzavíral, organizátoři přislíbili velkou snahu o hudební hvězdy světového formátu. Desátý ročník by měl být souhrnem toho nejlepšího, co mohli návštěvníci zhlédnout během jedné dekády na festivalovém pódiu.

První interpreti se na webových stránkách „Barev“ začali objevovat už před novým rokem. Prvním odtajněným byl zpěvák Brendan Perry. Ten se proslavil zejména během 80. a 90. let, kdy tvořil jednu polovinu dua Dead can dance. Jejich hudba byla směsicí elektra, world music, keltské hudby a orientálních prvků.

Elektronická hudba je vlastní i další hvězde. Kapela Apollo 440, která existuje od roku 1990, míchá elektronické prvky s rockem. Jejich hitovka Stop the Rock je známá většině fotbalovým fanouškům, objevila se totiž v playstation hře Fifa 2000. Skupina loni vydala nové album, které přijede na festival představit.

Půl roku před začátkem letní hudební akce je také známo, kdo bude festival zahajovat. Jako první potěší fanoušky 14. července speciální projekt dvou nejznámějších balkánských dechovek, Balkan Brass Battle.

Z českých účinkujících vystoupí například legendární Vltava, The Plastic People of the Universe nebo také Tata Bojs. Během příštích měsíců se na stránkách budou objevovat jména dalších interpretů a hlavních headlinerů.

Zájem o vstupenky na jubilejní ročník je již teď obrovský, první várka byla vyprodána během několika dnů. Festival se poprvé konal v roce 2002, od té doby se vypracoval na jeden z největších a nejvíce navštěvovaných open air festivalů u nás.

 

zdroj: www.colours.cz

Zobrazeno 2844 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste