čt., 12. květen 2016 11:21

Ostravský Fashion Weekend přivítal světovou módní značku

OLOMOUC - Druhý ročník největší Ostravské módní akce, Ostrava Fashion Weekend, proběhnul 7. a 8. května v prostorách Trojhalí Karolina. Pozváni, byli návrháři z České republiky i ze zahraničí a tím největším lákadlem byla pro všechny přehlídka Oscar de la Renta, známá americká módní značka oblíbená u osobností jako je Mischelle Obama nebo Oprah Winfrey.

Hlavní přehlídkový program probíhal v sobotu 7. května. Po přehlídkovém molu se ale prošly i modely známé české návrhářky Beaty Rajské, Mirky Tavalašové, Denisy Dovalové nebo kolekce polské dvojice mladých návrhářek Milov a mnoho dalších.

V rámci Fashion Weekendu proběhla také soutěž Trés Chic Fashion Designer 2016, v níž měli mladí návrháři možnost zaujmout nejen odbornou porotu, v níž zasedla jako předsedkyně právě Beata Rajská, ale také širokou veřejnost, která se rozhodla akci navštívit. Tato soutěž odstartovala v minulém roce opět v rámci Ostrava Fashion Weekend. „Máme vybráno. Do finálového večera bylo po diskuzích poroty vybráno těchto šest finalistů. U těchto finalistů a porota shodla na kvalitní prezentaci jejich práce – mluvím o připravených materiálech, které zahrnovaly například inspiraci, trendy, střihové zpracování, nafocené portfolio. Věřím, že i skutečnost, kterou finalisté předvedou, bude zajímavá," prozrdila předsedkyně pototy Rajská.

Pozdními přehlídkami a vyhlašováním soutěže provázel moderátor Miroslav Šimůnek a na závěr večera se účastníci dočkali přehlídky zmiňované značky Oscar de la Renta.

Následující den se pak mohli návštěvníci zúčastnit Ostrava Fashion Talk s Evou Čejkovou Vaškovou v Byznys centru Gong nebo navštívit výstavu modelů návrhářky Denisy Dovalové či značky Dara Bags.

Zobrazeno 2005 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:45
Pro psaní komentářů se přihlaste