pá., 6. listopad 2015 10:20

Ozvěny Rec Festu přinesly ochutnávku studentských filmů

Olomouc – Na svém prvním turné zavítal zlínský festival studentských filmů do Olomouce. Představil ty nejlepší snímky z loňského programu. 

Festival Rec Fest promítá díla Ateliéru Audiovizuální tvorby a Animované tvorby UTB ve Zlíně. Letos se organizátoři rozhodli prezentovat snímky i v jiných městech a vznikla akce Ozvěny Rec Festu. Ta přinesla malou ukázku nejlepších prací i 5. listopadu do Olomouce.

Na návštěvníky čekalo celkem pět nejlépe hodnocených prací z minulého ročníku. Jako první se představil film ZOOstory od Terezy Kovářové. Ten ukázal střet dvou odlišných lidí a zanechal po sobě ve vzduchu otázky ohledně společenských pravidel. Diváci mohli také shlédnout Hru od Radima Svobody, která ukazuje střet mezi investigativním novinářem a politikem. Příběh s názvem Přechodné vědomí od Roberta Holze se odehrává v budoucnosti. Ukázal, že láska, nenávist, násilí a zbabělost jsou tématem i v době umělých mozků. Jiří Mynařík připravil adaptaci české balady Karla Jaromíra Erbena s názvem Vrba. Vypráví o ženě, kterou trápí prokletí, a o manželovi, který se je rozhodne zvrátit. Příběh Mollie Rose od Juraje Klaudínyho sleduje mladou ženu, která se se svým přítelem odstěhuje z Los Angeles do Paříže. Jejich vztah dlouho nevydrží a Mollie zůstává v cizím městě sama. Začíná objevovat Paříž jako město „stvořené pro milence, nikoliv pro lásku“.

Organizátoři vytvořili pro účastníky také hlasování o nejlepší snímek. Autoři tak dostanou zpětnou vazbu z Olomouce, ale i Brna, Ostravy či Prahy, kam Ozvěny Rec Festu zavítaly.

Zobrazeno 2006 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:04
Pro psaní komentářů se přihlaste