pá., 9. prosinec 2016 23:58

Pátý ročník Hýčkejte svou alma mater už má svého vítěze

Ukliďme Olomouc Ukliďme Olomouc Zdroj: Archiv spolku Udržitelný Palacký
Olomouc – Ve čtvrtek odpoledne proběhla obhajoba studentských projektů v rámci výzvy děkana Přírodovědecké Fakulty Univerzity Palackého (PřF UP) Hýčkejte svou alma mater. První místo patří Tadeáši Ždárskému ze spolku Udržitelný Palacký s projektem Ukliďme Olomouc.  Jako výhru obdržel 9000 Kč.  

 „Je to skvělý pocit. První místo jsme vůbec nečekali, o to víc nás těší. Jsem rád, že fakulta naši snahu ocenila a finančně nás podpořila. Získané peníze použijeme na organizaci 2. ročníku sběru, zbytek pak na další akce,“ plánuje nadšeně Žďárský.

Projekt Ukliďme Olomouc zorganizoval letos v dubnu studentský spolek Udržitelný Palacký v rámci celostátní akce Ukliďme Česko. Šedesát dobrovolníků za pouhé čtyři hodiny sesbíralo celkem sto dvacet čtyři pytlů odpadu. Uklízelo se především v okolí kolejí, Moravy a Mlýnského potoka.

Na druhém místě je Vojtěch Havle s projektem Vypravěči vědy. O třetí místo se pak dělí projektů pět: Klub deskových her při PřF UP, který reprezentoval Ondřej Kurka, dále Jiří Balun a jeho Univerzitní klub go, Tereza Nedjalková se Soubojem kapel PřF 2016. Třetí místo vybojovali také Martin Vondrák a Tomáš Heger se svým Molekulárním kaleidoskopem i Jakub Kovář, který uskutečnil Obnovu části studijní expozice členovců katedry zoologie PřF UP v Olomouci.

Hýčkejte svou alma mater je již tradiční možností pro studenty PřF UP získat mimořádné stipendium až 9500 Kč. O výši částky rozhoduje komise podle nápaditosti, významu pro fakultu, finanční náročnosti, kvality závěrečné zprávy a obhajoby projektu. 

 

Zobrazeno 2000 krát
Naposledy upraveno: ne., 11. prosinec 2016 19:22
Pro psaní komentářů se přihlaste