so., 5. květen 2018 13:36

Petra Kvitová ovládla pražský turnaj WTA

Petra Kvitová Petra Kvitová Zdroj: Getty Images
-        Praha – Areál tenisové Sparty letos zažil už osmý ročník ženského turnaje Prague Open. Ovládla ho Petra Kvitová, která se tak očividně už naprosto uzdravila ze svého zranění a podmanila si nejvýznamnější český turnaj.

Českým tenistkám se na domácí půdě daří. Zatímco loni zde triumfovala česká jednička Karolína Plíškova, tak letos zvedla nad hlavu vítězný pohár zkušenější Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka prošla až do finále sebevědomě a bez ztráty setu. V posledním zápase se ale nadřela. Proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové ztratila první dobře rozehraný set a zápas tak musela z nepříznivého stavu otáčet. To jí však nedělalo žádný problém. Další dva sety vyhrála poměrem 6:2, 6:3 a mohla si tak vychutnat ovace domácího publika a taky třetí letošní titul. „Po té vynucené pauze z minulého roku jsou to pro mě letos skvělé výsledky,“ pochvalovala si po zápase na kurtu Kvitová. „Petra je živý příklad toho, proč ženskému světovému tenisu v současné době vládne Česko,“ zhodnotil při závěrečném ceremoniálu předseda českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Na pražské antuce se hraje už od roku 2010, tehdy však šlo ještě o menší turnaje hrané pod záštitou ITF. Renomé zdejšího turnaje však rok od roku roste. V současné době se už hraje v Praze turnaj WTA a do České republiky tak stále častěji jezdí tenistky ze světové špičky.

Zobrazeno 4133 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 10:10
Pro psaní komentářů se přihlaste