pá., 23. únor 2018 14:54

Plzeň se v osmifinále představí proti Sportingu Lisabon

Logo Sporting Lisabon Logo Sporting Lisabon Zdroj: http://maxpixel.freegreatpicture.com/Europe-Football-Champions-League-Soccer-Uefa-2699599
Nyon - Dalším soupeřem fotbalistů z Plzně v jarní fázi Evropské ligy bude Sporting Lisabon. Rozhodl o tom páteční los, který se uskutečnil ve švýcarském Nyonu a obstaral jej bývalý francouzský reprezentant a dlouholetá opora fotbalistů Barcelony, Eric Abidal. První zápas se uskuteční ve čtvrtek 8. března v Portugalsku, odveta je naplanovaná o týden později ve Štruncových sadech.

Svěřenci Pavla Vrby přešli do osmifinále přes Partizan Bělehrad, po venkovní remíze 1:1 a domácí výhře 2:0, když za domácí otevíral skóre v 67. minutě Michael Krmenčík a druhý gól přídal krátce před koncem zápasu v 94. minutě střídající Aleš Čermák. Celkově je Plzeň v této fázi Evropské ligy již potřetí, ani jednou v předešlých dvou případech se však Západočechům nepodařilo postoupit, když v roce 2013 vypadla s tureckým Fenerbahce a o rok později s francouzským Lyonem. Nejdále se v posledních letech dostala pražská Sparta, když v roce 2016 vypadla až ve čtvrtfinále se španělským Villarealem, po venkovní prohře 2:1 a domací prohře 4:2.

Nadcházející soupeř Plzně, Sporting Lisabon, na své cestě do osmifinále vyřadil kazašskou Astanu, po venkovní výhře 3:1 a domácí remíze 3:3. Celek z hlavního města Portugalska se do Evropské ligy dostal po vyřazení ve skupinové fázi Ligy mistrů, když ve skupině D obsazené Barcelonou, Juventusem, Olympiakosem a právě Sportingem obsadil třetí místo. V lize jsou Lisabonští po 23 odehraných zápasech na třetím místě se ztrátou pěti bodů na první Porto a náskokem sedmi bodů na čtvrtou Bragu. Sporting se v této sezóně rovněž utkal s letošním rivalem Západočechů, rumunským FCSB. Tyto dva kluby poměřily své síly ve čtvrtém předkole Ligy mistrů a na hřišti Rumunů vyhrál Sporting jasně 5:1. V dresu lisabonského klubu nastupovala také jednu sezónu ikona plzeňského klubu, Pavel Horváth, který zde nastoupil k devatenácti zápasům a připsal si jeden gól.

 

Další zápasy osmifinále EL: 

Lazio Řím - Dynamo Kyjev

Lipsko - Zenit Petrohrad

Atlético Madrid - Lokomotiv Moskva

CSKA Moskva - Lyon

Olympique Marseille - Bilbao

Dortmund - Salzburg

AC Milán - Arsenal

Zobrazeno 2462 krát
Naposledy upraveno: út., 6. březen 2018 10:48
Pro psaní komentářů se přihlaste