ne., 25. říjen 2015 14:19

Po pěti kolech si florbalistky Hranic na Moravě připisují první bod

Napínavý souboj přinesl zápas florbalistek Hranic a Jihlavy. Utkání se muselo rozhodnout až v prodloužení, kde se z vítězství mohl radovat celek Jihlavy.

První třetina zápasu ubíhala ve vysokém tempu. Skóre otevřela v páté minutě domácí hráčka Anna Vondráková. Po čtyřech minutách se po nahrávce Apoleny Drietomské trefila Vondráková znovu a díky ní tak Hranický klub Teiwaz vedl už 2:0. Gólové příležitosti se začaly střídat na obou stranách. Po neproměněných šancích Hranic se podařilo Jihlavě snížit skóre na rozdíl jedné branky. Z rozehrávky se trefila Miroslava Krupková. Ve třinácté minutě se Vendula Drietomská a Denisa Crhová dostaly do akce dvě na jednoho a opět zvýšily náskok celku FBŠ Hranice. Po zbytek třetiny se hrál velmi útočný florbal, ale gólmanky obou týmu už změnu stavu nedopustily.

Začátek druhé části byl v režii hostujícího celku. Jihlava měla velký tlak na branku soupeře. Tomu pomohly i dvě vyloučení domácích hráček. Teiwazu se ale podařilo obě ustát a hra se opět vyrovnala. Hosté pak začali častěji napadat rozehrávku Hranic a ty se díky tomu dostávaly pod velký nápor. I přes to, se skóre nezměnilo a do poslední dvacetiminutovky se šlo za stavu 3:1 z pohledu domácích. V posledním dějství ale začaly Hranice chybovat: „ Do utkání jsme vkročily správně. Měly jsme náskok a s tím se hraje nejlépe. Naše nepozornost nás stála výhru,“ řekla hráčka Teiwazu Kateřina Stankušová. Rozpačitě se tvářila i Denisa Crhová: „Myslím, že jsme do zápasu šly s větší chutí vyhrát. Tak to i v první třetině vypadalo. Potom nám ale začaly docházet síly a dělaly jsme opět zbytečné chyby.“ Jihlavě se díky tomu podařilo vstřelit dva góly a vyrovnat.

Po základní hrací době se šlo za stavu 3:3 do prodloužení. Diváci mohli sledovat nejlepší část zápasu. Hra měla spád a hodně se střílelo. Devadesát vteřin před koncem prodloužení hrály domácí v oslabení. Hráčka SK Jihlava, Lucie Kozlíková, předvedla krásnou individuální akci, při které utekla obraně Teiwazu a utkání rozhodla. „V prodloužení jsme byly opět lepším týmem, ale udělaly jsme v oslabení chybu a tu potrestaly,“ míní Crhová.

Díky remíze po šedesáti minutách si tak Hranice připisují svůj první bod v sezóně a nadále jim patří předposlední místo v tabulce. „Získaný jeden bod je pro nás důležitý a doufám, že bude i odrazový ode dna tabulky. Do příště máme co zlepšovat. Především musíme zapracovat na opakujícím se faulování a na zbytečném získávání trestných minut,“ doplnila Stankušová.

Další příležitost k zisku bodů budou mít hráčky Hranic během druhého listopadového víkendu v Českých Budějovicích a v Soběslavi.

Zobrazeno 1988 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:14
Pro psaní komentářů se přihlaste