ne., 4. prosinec 2016 21:02

Podkrkonošský symfonický orchestr rozezní vrchlabskou Střelnici

Podkrkonošský symfonický orchestr Podkrkonošský symfonický orchestr Zdroj: Jan Žalský
Vrchlabí – Během své desáté jubilejní sezóny odehraje 9. prosince Podkrkonošský symfonický orchestr koncert i ve Vrchlabí. Městě, o němž se říká, že je tou pravou pověstnou bránou do Krkonoš. Jak rozezní sál vrchlabské Střelnice, si můžete přijít poslechnout i vy od 19:30.

 

Podkrkonošský symfonický orchestr je přibližně osmdesátičlenné těleso, které vede dirigent Graziano Sanvito. Převážně semilský sbor si ke svým koncertům na oslavu jubilejní desáté odehrané sezóny přizval i hvězdy Národního divadla Marii Fajtovou, Jana Sibera, Aleše Hendrycha a hvězdu libereckého Divadla F. X. Šaldy Jaroslava Patočku. Nastudovali s nimi výběr z tvorby velkých operních skladatelů, jako jsou Dvořák, Smetana, Mozart, Verdi nebo Puccini.

Koncertem ve Vrchlabí zakončí orchestr letošní sezónu. Pokračovat budou zase v roce 2017. Koncert operních árií hrál orchestr už v Lomnici nad Popelkou a Semilech, kde ho velmi kladně přijalo jak obecenstvo, tak i kritici. Hana Ehlová, která se vážnou hudbou zabývá, o něm pro server opera.cz napsala: "Ačkoliv výkon amatérského tělesa pochopitelně není možné poměřovat s výkony profesionálních souborů, je třeba opravdu smeknout před tím, že je Podkrkonošský symfonický orchestr schopný nacvičit v takovémto úctyhodném počtu tento v mnoha ohledech nesnadný repertoár a být hudebním partnerem takovým profesionálům, jakými Marie Fajtová i Jaroslav Patočka bezpochyby jsou. To vše – jak jinak – s nadšením. Klobouk dolů."

Zobrazeno 1925 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 13:37
Pro psaní komentářů se přihlaste