po., 8. říjen 2018 23:34

Podmol má stále šanci na titul mistra světa

Libor Podmol Libor Podmol Zdroj: www.liborpodmol.com
Kolín nad Rýnem – Libor Podmol o víkendu skončil na bronzové příčce v šestém pokračování mistrovství světa ve freestyle motocrossu. I nadále mu patří třetí příčka a stále je v boji o titul mistra světa. V Německu se naštěstí nemusel potýkat se stejnými problémy jako před časem v čínském Wu-chanu, kde nastal technický problém s motocyklem.

Nejlepší (minimálně český) freestyle motokrosař současnosti Libor Podmol stále bojuje o nejvyšší příčky ve freestyle motocrossovém světě. „Na titul už jsou šance dost malé, ale když přidám další medaili, ať už stříbrnou nebo bronzovou, tak budou spokojený,“ přiznal Podmol, který v týdnu musel stihnout dva díly seriálu mistrovství světa v Číně, kde bohužel musel vyměnit celý motocykl. Nepodařilo se mu včas dopravit svůj stroj značky Husqvarna, na kterém od letošní sezóny jezdí, a proto musel startovat na značce Yamaha. Prvotní obavy, že závod ani nedokončí vystřídala radost ze čtvrtého místa, převážně díky zkušenostem s Yamahou.

Bohužel nejistota ze značky stroje pokračovala i v Německu, kde odstartoval již se svojí Husqvarnou. Znovu si musel zvykat na jiný závodní stroj. „V tréninku jsem málem nedotočil back flip, dvakrát jsem spadl, narazil jsem se," okomentoval poslední závod, kdy velkou roli hrají setiny sekundy. Nakonec byl se svým výkonem spokojený a radoval se z třetího místa. V celkovém pořadí MS ztrácí dva závody před koncem na druhého Ackermanna 13 bodů. Petr Pilát skončil v Německu pátý a Filip Podmol se do finále bohužel nedostal.

Na začátku listopadu bude tak v čínském Šen-chenu rušno, jelikož zde šampionát vyvrcholí a Podmol tak bude mít šanci obhájit své druhé místo z minulého roku, či dokonce dosáhnout na nejvyšší stupínek. Do té doby má Podmol ještě na programu X Games v Syndey, kde se letos zúčastní mnoha disciplín.

Zobrazeno 1635 krát
Naposledy upraveno: st., 17. říjen 2018 21:08
Pro psaní komentářů se přihlaste