út., 30. říjen 2018 14:29

Pohár přetekl! Real se rozloučil s koučem Lopeteguim

Na lavičku Realu dočasně usedne Santiago Solari Na lavičku Realu dočasně usedne Santiago Solari Zdroj: commons.wikimedia.org
Madrid – Poslední kapkou se stal potupný výprask od Barcelony. Po sérii nepřesvědčivých výsledků španělský lodivod v Realu končí. Klub s ním rozvázal smlouvu.

 

Pod Julenem Lopeteguim se podle médií měla židle pořádně houpat už po zápase Ligy mistrů s Plzní, kde se Bílý balet na domácí půdě až příliš nadřel na těsnou výhru 2:1. Zachránit ho mělo blížící se El Clásico. V duelu o všechno ale Real ostudně propadl a z Barcelony si odvezl vysokou porážku 5:1. Hned následující den vedení klubu španělského trenéra odvolalo.

„Rozdíl mezi kvalitou kádru a dosavadními výsledky je obrovský,“ stojí v oficiálním vyjádření klubu. Přestože soupiska Bílého baletu čítá 8 nominovaných na Zlatý míč, v domácí soutěži se třináctinásobný vítěz Ligy mistrů trápí až na deváté příčce. Ani v nejslavnější klubové soutěži není její loňský vítěz vůbec suverénní.

Dočasně tým převezme Santiago Solari, dosavadní kouč madridského „béčka“. V souvislosti s nahrazením Julena Lopeteguiho se nejčastěji skloňuje jméno Antonia Conteho. Italský trenér je momentálně bez angažmá.

Real Madrid nedokázal nahradit Cristiana Ronalda, portugalský snajpr v létě zamířil do italského Juventusu. Jako o jeho nástupci se hodně mluvilo o Edenu Hazardovi, hvězdný Belgičan ale dál pálí v londýnské Chelsea.

Zobrazeno 1349 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 22:57
Pro psaní komentářů se přihlaste