pá., 4. květen 2018 18:11

Pojďte si zaběhat! Jen na Moment

Filip Klumpar a Lenka Švidrnochová Filip Klumpar a Lenka Švidrnochová Zdroj: archiv Filipa Klumpara
Mladý zamilovaný pár se rozhodl zorganizovat jedinečný závod pro děti i dospělé ve svém rodném městě. Pak tomu ale přidali daleko větší rozměr. Darovat výtěžek z akce neziskové organizaci Moment. Pojďte se tedy společně s nimi na Moment proběhnout za týden, 13. května v Ostravě, a podpořit tak dobrou věc.

Myšlenka uspořádat takovou akci se v hlavách mladých organizátorů, Filipa Klumpara a Lenky Švidrnochové, zrodila poté, co se sami dva roky aktivně podíleli jako dobrovolníci na organizaci sportovních událostí, ať už na nejrůznějších běžeckých závodech nebo mistrovstvích v orientačním běhu. „Na několik dalších se v současné době dokonce ještě chystáme. Řekli jsme si, že by bylo dobré ty nabrané zkušenosti nějakým způsobem zužitkovat a třeba se při organizaci vlastního závodu přiučit i něčemu novému," popsal Filip Klumpar.

Nezisková organizace Moment spravuje síť dobročinných second handů. Oblečení následně třídí a prodává v obchůdcích v Ostravě, Karviné a nově také v Praze. Organizaci můžete pomoci jakkoliv, ať už sami přinesete své nechtěné oblečení do sbírky nebo pošlete finanční dar. Výtěžek z prodeje posílá Moment na podporu dalších pěti neziskových organizací: Kola pro Afriku, Save Elephants, dennímu stacionáři Žebřík, Mobilnímu hospici Ondrášek a nadačnímu fondu CCBC, který se zabývá ochranou biodiverzity.

Kromě toho, že svým sportovním výkonem podpoříte dobrou věc, můžete na místě konání závodu své použité oblečení rovnou přinést do stánku. Těšit se samozřejmě můžete i na bohatý doprovodný progam v krásném prostředí ostravské lesní školy, občerstvení a věcné ceny zajištěny.

Veškeré prostředky na realizaci závodu získali pořadatelé od sponzorů. „Co se týče těch hmotných věcí, jako jsou ceny pro nejlepší závodníky, občerstvení i odměny pro dobrovolníky, to se snažíme získat od sponzorů. Veškerou finanční podporu ale poskytla Nadace O2," upřesnil Filip Klumpar. Nadace O2, přesněji její SmartUP finančně podporuje dobročinné projekty. „Řekli jsme si, že si touto formou zkusíme zažádat o podporu a ono to vyšlo. Takže Nadaci O2 teď velmi vděčíme za to, že nám poskytla možnost uspořádat tento vlastní běžecký závod a chceme jí na dálku moc poděkovat," dodal.

Zaběhat si můžete nesoutěžně, při krátkém závodu dětí s rodiči, nebo i pořádně a soutěživě při závodu na 10 km, který je vrcholem celé akce. Tak pojďte do toho! Více na behnamoment.cz

Zobrazeno 2565 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 09:24
Pro psaní komentářů se přihlaste