út., 13. listopad 2018 20:36

Policie zadržela ukrajinského poslance platícího falešnými bankovkami

Letiště Václava Havla, Praha Letiště Václava Havla, Praha Zdroj: m.prg.aero
Praha - Cizinecká policie v hlavním městě předvedla minulé pondělí rychlý zásah, když záhy po činu zadržela na Letišti Václava Havla poslance ukrajinského parlamentu. Muž se na letišti pokusil zaplatit falešnými penězi. Policie poslance zadržela a postoupila případ Krajskému ředitelství hlavního města Prahy.

Příslušníci cizinecké policie obdrželi oznámení o pokusu platby padělanými bankovkami v letištním obchodu. Neznámý cizinec se snažil zaplatit papírovými Eury, jenže narazil na prozíravou zaměstnankyni. „Prodavačka obchodu uvedla, že provedla test pravosti ověřovacím fixem, který prokázal, že bankovky jsou falešné. Když dala najevo pochybnosti o pravosti, cizinec z obchodu náhle odešel," informovala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. 

Žena ovšem rychle zkontaktovala cizineckou policii, podala velmi přesný popis a hledaného strážci zákona dopadli jen o pár chvil později v letadle, které bylo připraveno ke vzletu. „Na základě popisu cizince zahájili policisté pátrání, které bylo úspěšné. Policistům se podařilo zjistit trasu pohybu cizince a po několika minutách jej zadrželi již na palubě letadla," upřesnila Rendlová. Policistům se dopadený cestující prokázal diplomatickým pasem a žádal neprodleně informovat ukrajinskou ambasádu. Po ujištění, že na území České republiky nepoužívá diplomatické imunity, vypověděl, že mu bankovky směnil jeho asistent. Po provedení veškerých formalit ho propustili a ještě téhož dne se ukrajinský zákonodárce opět usadil do linky směr Kyjev a vrátil se zpátky na Ukrajinu.

Zobrazeno 1608 krát
Naposledy upraveno: po., 19. listopad 2018 13:34
Pro psaní komentářů se přihlaste