út., 11. leden 2011 23:13

Poprvé si svého fotbalistu roku zvolí i samotní fanoušci

Marcela Hrubanová
Dosud byl víítěz ankety Fotbalista roku jen v rukou odborníků.  Ale tentokrát, poprvé od roku 1965, kdy anketa začala, si  svého fotbalového vítěze vyberou fanoušci sami.

Tradičně v anketě Fotbalista roku hlasují pro vítěze  členové Fotbalové akademie, což jsou mimo jiné trenéři a kapitáni mužstev z první ligy nebo vybraní fotbaloví novináři. Letos ankteta přibrala o novou speciální kategorii a do ní mohou hlasovat odborníci největší - fotbaloví fanoušci.

"Myslím, že je to jedině dobře. Kdo jiný by měl o tom rozhodovat než fanoušci, pro které se fotbal hraje," tvrdí zarytý fotbalový fanda Sparty Praha Karel Filip. Vznik nové nové kategorie těší i předsedu Českomoravského fotbalového svazu Ivana Haška. Podle něho fotbal potřebuje nové impulzy a názor fanoušků je velmi důležitý. Sám je zvědavý na to, jaký pohled na hráče mají samotní fanoušci a věří, že se samotná fanouškovská anketa stane velmi prestižní záležitostí.

Pro svého oblíbeného hráče můžete hlasovat na stránce www.fotbalistaroku.cz až do 5. února. O dva dny později proběhne slavnostní vyhlášení ankety Fotbalista roku ve Stavovském divadle, kde bude zároveň vyhlášen i vítěz, kterého si zvolili fanoušci. Motivací pro hlasující fanoušky je i hlavní cena, kterou mohou získat, pokud zvítězí v tipovací soutěži na stránkách ankety Fotbalista roku. Vítěz tipovací soutěže se může těšit na zájezd do Španělska spojený s reprezentačním utkáním Španělsko – Česko.

 

Zdroje:

Fotbal.sport.cz

Fotbalistaroku.cz

Fotozdroj:

Regiony24.cz

Zobrazeno 3017 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste