pá., 28. říjen 2016 11:04

Poutník Zibura znovu navštíví Olomouc

Zibura Zibura Zdroj: Facebooková událost přednášky
Olomouc - Cestovatel Ladislav Zibura znovu navštíví Olomouc, a to v rámci turné přednášek, které probíhá od října do prosince v mnoha českých městech. Lístky na stand-up projekci 7. listopadu v U klubu jsou už ale vyprodané. „Už teď řešíme další termín, takže se určitě do Olomouce vrátím – nemusíte se bát, že byste o to přišli,“ slíbil Zibura.

Přednáška „Pěšky mezi buddhisty a komunisty“ bude reflektovat zážitky z jeho nedávno prožitého dobrodružství v Nepálu a Číně, po kterých pěšky putoval od května do července letošního roku.

„Příběh jeho tisíc pět set kilometrů dlouhé pěší výpravy je svědectvím o jednoduchosti života a půvabu svobody, u kterého se budete smát od začátku až do konce. Nečekejte ale žádné popisy památek. Projekce je o Číňanech, Nepálcích a jejich životech,“ popisují organizátoři na Facebooku.

Tato cesta ale nebyla Ziburovou první výpravou. Čtyřiadvacetiletý poutník, novinář a spisovatel už má v nohách tisíce kilometrů z pěších poutí do Santiaga de Compostela, Říma a Jeruzaléma. Právě o poslední zmíněné cestě pojednává jeho kniha nazvaná 40 dní pěšky do Jeruzaléma.

Ziburova série cestovatelských projekcí se v minulosti těšila poměrně velké oblibě, především díky jeho „laskavému a nekorektnímu“ humoru, který dělá přednášky o cestování pro diváky zajímavějšími. K jeho popularitě přispívá nepochybně i kampaň, kterou vede na svém facebookovém profilu, kde v průběhu svých cest zveřejňuje aktuální fotografie s příběhy v popisku. Jeho profil sleduje už přes třicet dva a půl tisíce lidí. 

 

 

Zobrazeno 2230 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. říjen 2016 20:20
Pro psaní komentářů se přihlaste