po., 18. červen 2012 16:39

Pozvánka na Donauinselfest 2012

O tomto víkendu, tedy 22.-24.6. se v nedaleké Vídni uskuteční devětadvacátý ročník hudebního festivalu Donauinselfest. Jde o největší událost svého druhu v Evropě.

Čtyři a půl kilometru dlouhý ostrov Donauinsel na Dunaji, ležcí přímo uprostřed rakouské metropole , se pro tyto tři dny promění v ráj všech festivalových příznivců. Po ostrově bude rozmístěno přes 20 pódií, na nichž se během víkendu objeví bezmála 2000 umělců, kteří se postarají o více než 600 hodin kulturního programu.

Půjde hlavně o hudební produkci, pozadu však nezůstanou ani sportovní akce, folklórní vystoupení či aktivity pro děti i rodiče. Na své si přijdou vyznavači rozličných hudebních směrů, od tvrdého rocku přes rap až po dechovku. Vstup je pro všechny návštěvníky po celý víkend zcela zdarma. Donauinselfest navštíví průměrně víc jak 2 miliony lidí a podobná návštěva se dá očekávat i letos. K hlavním lákadlům letošního ročníku patří finští Sunrise Avenue a německá partička Silbermond. Kompletní informace, harmonogram, plánky a jiné si můžete prohlédnout zde: https://donauinselfest.at/programm/

 

Fotozdroj: www.wien.at

Zobrazeno 2816 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste