po., 2. květen 2016 18:39

Prago Union do divadla přivezli kapelu i se suzafony

Hranice – Že rap, cimbál a především akustická hudba nejdou dohromady? To vyvrátili Prago Union na svém koncertě v divadle Stará Střelnice. Rappeři si totiž přizvali kapelu Champion Sound se dvěma suzafony, kytarami a cimbálem. Pódium plné hudebníků ve čtvrtek večer rozproudilo hranické publikum, ale také návštěvníky, kteří na koncert přijeli zdaleka.

„Na koncert jsem přijel až z Brna, protože je Prago Union moje oblíbená hiphopová kapela z dětství. Jel bych za nimi až na konec světa,“ svěřil se návštěvník Jakub Hanzelka. A nebyl jediný. Na koncert se přijeli podívat lidé z blízkého okolí, ale také třeba z Olomouce. Tam se totiž kapela zastavila ve středu, povedlo se jí celý klub vyprodat a bohužel se nedostalo na všechny.
Hranické divadlo se pak ve čtvrtek od osmi hodin také zaplňovalo, a když na pódium vystoupil rapper Kato s početnou kapelou, bylo již hlediště plné nadšených fanoušků. Největší potlesk si vysloužil hranický rodák Liči se svým suzafonem. „Většina smrtelníků neviděla suzafon v životě, teď může vidět hned dva, občas i najednou,” lákali Prago Union na svém Facebooku. A skutečně šlo o nezapomenutelný zážitek. Zvuk dvou obrovských tub, spojený s cimbálem a rapem skvělého Kata bavil všechny diváky, kterým se dostalo opravdu nevšední podívané.
Prago Union se na svém akustickém turné zastaví ještě v osmi městech nejen v České republice, ale také na Slovensku. Kromě Hranic pak navštíví i Valašské Meziříčí, kde zahrají na Majálesu.

Zobrazeno 2209 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:40
Pro psaní komentářů se přihlaste