st., 19. duben 2017 11:16

Prague Metronome Festival letos opět láká, headlinerem se stal Sting

fanoušci na Prague Metronome Festivalu fanoušci na Prague Metronome Festivalu Zdroj: www.citybee.cz
Praha – Koná se přímo v srdci hlavního města a nabízí jedny z nejlepších hvězd současné hudební scény – to je Prague Metronome Festival, který se letos bude konat od pátku 23. června do soboty 24. června na pražském Výstavišti. Ačkoliv se jedná teprve o druhý ročník, svým programem festival opět zazářil. Jako hlavní hvězda totiž vystoupí anglický hudebník Sting.

Již minulý rok Metronome Festival disponoval velkými jmény jako Iggy Pop, The Kooks, Foals nebo Crystal Fighters. Jména, která se objevují spíše na mnohem větších festivalech se organizátorům podařilo vměstnat na jeden menší. Ten pražský. Již v roce 2016, kdy festival začínal, dosáhli organizátoři toho největšího úspěchu. Podařilo se jim vyprodat celý areál do poslední vstupenky. Největší zájem samozřejmě budila legenda punkrocku Iggy Pop, na níž se sešla asi nejpočetnější masa fanoušků a nemenší radost způsobila taky indie rocková čtveřice The Kooks. Mimojiné nám Metronome Festival přichystal také české premiéry některých zahraničních umělců jako izraelské zpěvačky Ninet nebo sólového projektu bývalého saxofonisty Parov Stellar Max the Sax. Hned první rok organizátoři odstartovali čtyřmi pódii – kromě hlavní stage i Park stage, Club stage a Moon stage. Cena vstupenek se letos bude pohybovat od 990 Kč do 2900 Kč. „Naší výhodou je, že nabízíme návštěvníkům městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje město. Na druhou stranu náš areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru,“ řekla o festivalu jeho hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Festival mimo převážnou většinu zahraničních umělců nabízí i obsazení českými interprety. Minulý rok zde vystoupil například zpěvák Richard Müller či hudebník Ivan Král. Tento rok se návštěvníci mohou těšit na neméně slavného Davida Kollera, Monkey Business, zpěvačku Kláru Vytiskovou aka KLARU či nadějnou zpěvačku s nezaměnitelným chraplákem Lenny. A jak už to na festivalech bývá, vždy je tady někdo, kdo hraje roli headlinera celé události. Iggyho Popa z minulého roku tak na této pozici vystřídá anglický hudebník Sting. „Jsme opravdu šťastní, že se nám podařilo získat Stinga pro Prague Metronome Festival 2017, a že můžeme tuto radost sdílet se všemi fanoušky,“ uvedla pro Music server Barbora Šubrtová. „Bude to zároveň Stingova česká festivalová premiéra a jsme nadšení, že to bude právě na Metronomu,“ dodala Barbora. Mimo něj se fanoušci mohou těšit také na alternativní rockovou skupinu Kasabian, která zde představí svoji zbrusu novou desku For Crying Out Loud a hip hopové trio Young Fathers, kteří se mimojiné stali hudebním symbolem Trainspottingu 2. Dále se zde představí například undergroundový producent a DJ Solomun či alternativní Shells. Festival samozřejmě nabízí i další jména ať už více či méně známá. „Chtěli bychom z Metronome vybudovat stabilní festival evropského formátu, který bude přivážet do Prahy hvězdy světové hudební scény,“ dodal na závěr pro server Proti šedi jeden z hlavních organizátorů David Gaydečka. 

Zobrazeno 1884 krát
Naposledy upraveno: čt., 20. duben 2017 16:12
Pro psaní komentářů se přihlaste