st., 13. duben 2016 20:12

Praha jako Evropské hlavní město sportu má svůj klip

Praha, která se stala v pořadí už 16. metropolí pyšnící se titulem Evropské hlavní město sportu, nechala natočit propagační video, kterým chce přilákat ke sportu širokou veřejnost. Snahou magistrátu hlavního města je představit Prahu nejen jako významný turistický a architektonický skvost, ale také jako sportovní metropoli v srdci Evropy.
Propagační sportovní videoklip Prahy www.youtube.com

V klipu se předvádí především adrenalinové sporty, ale také fitness, skateboarding nebo parkour. Podstatou videa je ukázat, že se tyto a ostatní sporty dají provozovat kdekoliv ve městě. Hudbu vytvořila skupina Portless a klip natočila ve spolupráci s Prahou. Náklady se vyšplhaly na necelých 100 tisíc korun.

Praha porazila v klání o titul italské město Palermo, a to především díky strukturované podpoře vývoje sportu. „Členové Komise ACES byli překvapeni, jak dobrým sportovním zázemím Praha disponuje, i tím, jak se rozvíjí. Zároveň je velice zaujalo, jak se sport v Praze prezentuje v rámci projektu Prahy sportovní,“ uvedl zastupitel hl. m. Prahy Petr Bříza.

Že je Praha skutečně velkou sportovní metropolí dokazuje i počet sportovišť, které se na jejím území nacházejí. V současnosti disponuje 712 sportovišti, z toho je 55 koupališť a venkovních bazénů, 33 krytých plaveckých bazénů včetně hotelových a fitness bazénů. Ke sportu slouží také 53 sportovních hal, 12 zimních stadionů, dále 255 hřišť a 304 tělocvičen. Nespornou výhodou pro mladé sportovce je také vysoká dostupnost sportovních klubů a organizací, kterých je v Praze přes 4800.

V hlavním městě každoročně probíhají velké mezinárodní sportovní akce, jako například Volkswagen Maraton Praha. Mezi velice úspěšné akce, které v Praze dříve proběhly, patří i mezinárodní florbalový turnaj Prague Games nebo finále tenisového turnaje Fed Cup a Davis Cup. V loňském roce to bylo mistrovství světa v hokeji a halové mistrovství Evropy v atletice. Ty dokázaly, že Praha je nejen oblíbenou destinací pro aktivní sportovce, ale i sportovní fanoušky.

Zobrazeno 1919 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:27
Pro psaní komentářů se přihlaste