čt., 31. říjen 2019 19:46

POZVÁNKA: Prožijte Prázdniny v Evropě s Ladislavem Ziburou

Čtvrtá Ziburova kniha, tentokrát o cestování v Evropě Čtvrtá Ziburova kniha, tentokrát o cestování v Evropě Zdroj: Facebook Ladislava Zibury
Olomouc - „Vydávám se s batohem do světa, abych poznával lidi a zažíval věci. Pak o těch lidech a věcech píšu knížky. Kromě psaní a cestování taky moc rád mluvím. A tak objíždím republiku s přednáškami.“ Těmito slovy na svých webových stránkách Ladislav Zibura výstižně shrnuje hlavní náplň svého času. Mladý spisovatel, novinář a cestovatel má na kontě už čtyři knihy, z nichž ta nejnovější s názvem Prázdniny v Evropě vyšla letos v říjnu u nakladatelství Albatros.

Po pěší pouti do Jeruzaléma, návštěvě Nepálu a Číny a cestování po Zakavkazských republikách tentokrát mladý cestovatel navštívil domácí kontinent. Cestopis četnáře zavede do Evropy, kterou Zibura prostopoval za několik měsíců. Během celé cesty se mu podařilo navštívit celkem 14 zemí a urazil 14 000 kilometrů a jeho nová kniha s ilustracemi od Tomski&Polanski slibuje návštěvu rozmanitého kontinentu nejrůznějších kultur. Mnoho z vtipných situací a jiných zážitků už sdílel během samotné cesty na sociálních sítích, ale více se o nich rozpovídá v rámci přednášek a stand-upů, se kterými v listopadu zavítá do několika desítek českých měst. V Olomouci se s tímto mladým autorem budou čtenáři moci setkat 6. 11. v kině Metropol, a mimo různé cestovatelské tipy se i třeba dozvědí, jak je možné, že se nejbohatší vesnicí Evropy stala jedna zapadlá albánská vesnička nebo co má společného nadšený cyklista na pozici starosty Vilniusu, obrněný transportér a auto parkující v cyklopruhu.

Zobrazeno 1130 krát
Naposledy upraveno: pá., 1. listopad 2019 22:39
Pro psaní komentářů se přihlaste