st., 15. duben 2020 16:38

Pražský magistrát a společnost GoOut spustili vstupenky na NIC

Pražský magistrát a společnost GoOut spustili vstupenky na NIC Zdroj: Facebook.com/gooutcesko
Koronavirová krize paralyzuje již několik týdnů celou republiku snad ve všech možných odvětvích. Jedním z nich je samozřejmě kultura, která celosvětově zažívá ohromný šok. Rušení koncertů či festivalů, jako například letošního Pohoda festivalu na Slovensku, který musel být přesunut na rok 2021, je pro interprety a pořadatele šok, na který se nedalo připravit.

Umělci, galerie, kluby a divadla se ze dne na den ocitli bez příjmů, což může ohrozit jejich další existenci a přesunutí výstav či představení do virtuálního prostředí nezajišťuje jejich přežití. Mnoho umělců a lidí pohybujících se v kultuře vyjádřilo nesouhlas s projevem prezidenta Miloše Zemana, kde kritizoval jejich „nečinnost“ v tomto období a doporučoval jim, aby šli raději rozdávat radost do domů pro seniory, kam nemají přístup ani rodinní příslušníci seniorů.

Server GoOut, zprostředkovávající prodej vstupenek a informace o kulturním dění, sám zažívá těžké časy díky zrušení možnosti provádět to, na co je zaměřen – prodej lístků. Proto společně s Hanou Třeštíkovou, producentkou a pražskou radní pro kulturu, spustili akci s názvem Vstupenky na NIC 2020, která má za úkol pomoci kulturním institucím po celé ČR od záhuby

Vstupenky na NIC je možné zakoupit na stránkách GoOut, kde si stačí jen vybrat svou oblíbenou kulturní instituci a vstupenky, jejichž ceny se pohybují od 20 do 5000 korun a pak doufat, že dané místo tuhle situaci přežije. Do akce není zapojená jen Praha, ale v desítky uměleckých prostor po celé republice od Broumova přes Olomouc až do Plzně a je jen na Vás, co si vyberete. Akce bude probíhat do 1. Máje, který má symbolizovat naši lásku ke kultuře a našim oblíbeným místům

Kromě vstupenek na NIC je možné své oblíbené umělce či vybrané organizace podpořit například přes spolupráci MALL TV a neziskové organizace Donio, kde každý den probíhají koncerty či divadelní představení pod názvem #kulturazije. Touto formou bylo vybráno již více než 37 milionů korun, které poputují na dobrou věc a navíc zážitek z představení Dejvického divadla, aniž byste pro zakoupení vstupenek museli nocovat na chodníkku v Dejvicích, je opravdu příjemný.

Zobrazeno 1227 krát
Naposledy upraveno: st., 15. duben 2020 22:01
Pro psaní komentářů se přihlaste