út., 3. listopad 2015 18:05

Přechodným ředitelem Českého rozhlasu se stal Karel Zýka

Praha - Český rozhlas má nového dočasného ředitele. Stal se jím ředitel odboru techniky a šéf digitalizačního týmu ČRo Karel Zýka. Zastoupí tak dosavadního šéfa Petera Duhana, který na začátku října oznámil svou rezignaci. Zýka povede rozhlas do začátku února, do té doby musí rada zvolit řádného generálního ředitele.

Karel Zýka obdržel při volbě šest hlasů, druhý kandidát, šéf stanice ČRo Plus Alexandr Pícha, získal hlasy tři.

„Mezi mé úkoly bude patřit zejména uzavření letošního hospodaření, budeme také pokračovat v rozjetých projektech ČRo i v digitalizaci rozhlasového vysílání. Klíčovým tématem pak bude sestavení rozpočtu na rok 2016,“ uvedl Karel Zýka a dodal, že neplánuje žádné výrazné změny v chodu Českého rozhlasu. „Mým cílem je, abych mohl rozhlas po třech měsících předat ve stejně dobrém a stabilizovaném stavu nově zvolenému generálnímu ředitěli," prohlásil Zýka.

Po dobu pěti let pracoval Karel Zýka jako technický ředitel v Rádiu Alfa, prvním soukromém celoplošném rádiu v Česku. Mimo jiné řídil také síť regionálních televizí v televizi Prima. Od roku 2014 působí jako ředitel odboru techniky Českého rozhlasu.

Na pozici generálního ředitele se mohou kandidáti hlásit do 9. prosince. Do druhého kola postoupí pět uchazečů, kteří předloží projekt na období 2016-2021 a projdou veřejným slyšením. Nový šéf rozhlasu bude zvolen nejpozději 3. února.

Zobrazeno 1905 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:51
Pro psaní komentářů se přihlaste