pá., 11. květen 2012 13:13

Přeměna Prioru na Galerii Moritz je v plném proudu

Obchodní dům Prior na ulici 8. května je už více než dva měsíce v obležení strojů a dělníků. 1.března začala jeho nákladná přestavba z betonové socialistické „kostky“ na moderní budovu z oceli a skla. V současnosti z betonového kolosu zbývají jen vnitřní zdi.

Hlavním investorem stavby je společnost CL Trade, která je i vlastníkem budovy. Ta plánuje otevření nového komplexu už před letošními Vánocemi. Jeho podoba je zatím jen ve stavebních plánech, ale podle nich by všechna patra mělo propojit atrium, měl by se rozšířit suterén, vybudovat výtahy a klimatizace, aby vše odpovídalo moderním standardům.

Podle Radovana Pilicha, zástupce investora, by mělo být první patro zaměřené na módu, druhé pak na spotřební zboží, elektroniku, papírnictví apod. Mezi dalšími lákadly bude nová kavárna, dětský koutek a venkovní zahrádka s výhledem na kostel sv. Mořice, u jehož jména se inspiroval i název Galerie Moritz. Proměna by měla přijít na 150 milionů korun a na přelomu října a listopadu už by Olomoučané mohli nakupovat v novém. Investor už se zabýval podobnými rekonstrukcemi, a proto věří, že nebude problém vše zvládnout v termínu.

Do konce května se má ještě bourat, pak budou následovat stavební práce. Cestující nepřijdou ani o tramvajovou zastávku 8. května, která je dočasně přesunuta až ke kostelu. V nové podobě už nebude v podloubí, ale pod skleněnou střechou.

 

 

 

http://olomouc.idnes.cz/rekonstrukce-olomouckeho-prioru-dqh-/olomouc-zpravy.aspx?c=A120510_140114_olomouc-zpravy_stk

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/velka-prestavba-prioru-zacne-brezna-co-vse-se.html

 

Zobrazeno 3150 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste