út., 14. listopad 2017 18:04

Do Olomouckého kraje zavítal popáté prezident Zeman

Miloš Zeman v Olomouckém kraji Miloš Zeman v Olomouckém kraji Zdroj: https://www.hrad.cz/cs/pro-media/fotogalerie/prvni-den-navstevy-v-olomouckem-kraji-1-13712#from-list
Olomoucký kraj - Prezident České republiky Miloš Zeman přijel do Olomouckého kraje, naposledy jako prezident v tomto funkčním období. Jeho třídenní návštěva proběhla od středy do pátku minulého týdne.

 Nejprve se prezident zúčastnil setkání s představiteli krajského zastupitelstva a starosty měst a obcí, kde jej přivítal hejtman Ladislav Okleštěk. Zeman zde debatoval o současné politické situaci a například o hrozbě předčasných voleb. Při vzpomínce na poslední návštěvu, kdy novináři nenechali bez povšimnutí situaci s botou, která se prezidentovi vyzula na schodech si neodpustil ani několik poznámek na jejich adresu. „To byla pastva pro novináře, protože vyzutou botu oni dokáží pochopit. Hluboké myšlenky, které si dnes mezi sebou vyměníme pochopit nedokážou, a proto o nich v zítřejších novinách nebude ani slovo,“ uvedl Zeman.

Prezidentův program dále tvořily především veřejné debaty s občany. Těch se zúčastnil například v Mohelnici, Zábřehu nebo Lipníku nad Bečvou. O debatu s prezidentem byl v obcích zájem. Účastnili se jich ale i jeho odpůrci, kteří se prezentovali transparenty nebo červenými kartami.

Právě na posledním zmiňovaném místě se setkal mimo jiné s bývalým ministrem vnitra, disidentem a mluvčím charty 77 Tomášem Hradílkem, který drží hladovku na protest proti Zemanově další kandidatuře na post prezidenta ČR. Na otázku, jak se k tomuto jednání Zeman postaví sám prezident odpověděl, že všichni občané mají stejná práva a povinnosti a pan Hradílek není nadřazený jiným obyvatelům. Proto bude kandidovat.

Zeman si také v rámci návštěvy prohlédl výrobu společnosti Olma, která slaví 50. výročí od založení.

Zobrazeno 1988 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. prosinec 2017 12:26
Pro psaní komentářů se přihlaste