út., 2. duben 2019 10:24

Při střelbě v Los Angels zemřel americký raper Nipsey Hussle

raper Nipsey Hussle raper Nipsey Hussle Zdroj: facebook umělce
Los Angels - Nipsey Hussle, americký raper, zemřel v neděli 31. března v Los Angels před jeho vlastním obchodem s oblečením. Podle losangelské policie střelba zranila ještě další dva lidi. Na svém twitteru policie sdělila, že zatím nemá žádné podezřelé.

Nipsey Hussle, vlastním jménem Ermias Davidson Ashedom, byl se svou deskou Victory Lap v letošní roce nominován na cenu Grammy pro nejlepší rapové album. Cenu si nakonec odnesla Cardi B za album Invasion of Privacy.

Hussle vyrostl v jižním Los Angels ve čtvrti Crenshaw. Na svou minulost nezapomínal a jeho hudba jí byla ovlivněna. V písni Dedication Kendrik Lamar, který s Husslem spolupracoval, zdůrazňoval aby se lidé dívali za jeho gangovou minulost a vnímali ho hlavně jako člověka, který se dostal z ulice až k velkému byznysu. Nipsey Hussle se nikdy netajil tím, že jako teenager byl členem pouličního gangu Rolling Sixty Crips. „Vyrostl jsem v gangové kultuře. Potýkali jsme se se smrtí a vraždou. Bylo to jako žít ve válečné zóně, kde lidé umírali na každém rohu a všichni proti tomu byli tak trochu imunní,” řekl v rozhovoru pro The Los Angels Times v roce 2018.  Svůj úspěch v hudbě vnímal spíše jako misi. „To, že jsem člověk bude vždy stát před tím, že jsem umělec. Chci ovlivnit změnu a mít vliv na komunitu, ve které jsem vyrostl a jí podobné,” řekl minulý rok časopisu Billboard.

V pondělí se měl raper setkat s policejním komisařem Stevem Soboroffem a šéfem policie Los Angels, aby společně prodiskutovali možnosti jak zastavit násilí gangů a pomoci dětem. K jeho úmrtí se vyjádřila spousta znamých osobností. Ve svých příspěvcích sdílejí smutek z nešťastných událostí, ale také vděk za to co Nipsey Hussel dělal pro společnost a jakým směrem vedl svou komunitu. „Mít silné nepřátele je požehnání,” bylo to poslední, co raper napsal na svůj twitter jen pár hodin před tím, než byl zabit.

Zobrazeno 1827 krát
Naposledy upraveno: st., 3. duben 2019 13:16
Pro psaní komentářů se přihlaste