po., 9. leden 2012 18:37

Příprava Sigmy v plném proudu

OLOMOUC - Zimní příprava olomouckého fotbalového klubu SK Sigma Olomouc již naplno zaměstnává celý tým – od trenéra po maséry. Pod novým koučem Petrem Uličným doznala oproti loňským zimám několika změn. Také kádr se lehce obměnil, zejména co se posil týče. Ale stále je to ta stejná, neoblíbená, povinná dřina.

A po prvním týdnu zatím může být legendární olomoucký patriot Petr „Džon“ Uličný s průběhem zimní přípravy spokojen. Právě v tomto období se hraje zimní Tipsport liga a Sigma obhajuje loňské zlato. V této soutěži jde především o praktické zkoušení nových hráčů, taktik a signálů. Utkávají se zde týmy z první a druhé české fotbalové ligy, ale také týmy ze Slovenska – a Sigma do ní vkročila tradičně skvěle. Trenér rozdělil celý tým na dvě rovnocenná mužstva, ty se pravidelně celá střídají a zatím to, jak se zdá, nese své ovoce. Trenér je spokojený především s nasazením a bojovností obou týmů, podařilo se mu vytvořit mezi nimi zdravou rivalitu.

První zápas Sigma odehrála s druholigovým Znojmem a s přehledem vyhrála 2:0. Co ovšem Uličného naštvalo, byla tvrdá hra znojemských. Odnesli to zejména mladíci Tomáš Přikryl a Petr Vavřík, kteří museli z utkání pro lehčí zranění dokonce odstoupit.

SK Sigma Olomouc – Znojmo 2:0

Branky: 45. Varadi, 48. Bajer

 

Druhý zápas, tentokrát proti Zlatým Moravcům, Sigma zvládla v poměru 4:2. Ale lehce se toto vítězství nerodilo, Moravce od 32. minuty vedly o jeden gól, nakonec se ovšem ukázala naplno hlavní posila Sigmy Podaný. Ten během osmi minut vstřelil tři branky a připsal si tedy čistý hattrick.

SK Sigma Olomouc – Zlaté Moravce (SK) 4:2

Branky: 57., 62., 65. Podaný, 73. Murin – 32. Paur, 88. Pinter

 

 

Zobrazeno 2085 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste