čt., 26. září 2019 20:46

Dvanáctý ročník železničního závodu Křížem krážem přinesl nejvíce týmů v historii

Portrét vítězného týmu #RailRiders Portrét vítězného týmu #RailRiders Zdroj: krizemkrazem.net
Česká republika - Lidé, kteří mají rádi vlaky a výzvy se účastnili v sobotu 21. září už dvanáctého ročníku Křížem krážem. Závod na 24 hodin, ve kterém týmy soutěží o množství ujetých kilometrů na české železniční síti. Další body lze získat dalšími úkoly – zdoláním určitých kopců, nebo návštěvou tajných míst.

Celkově vyhrál tým z Prahy a Zlína s názvem #RailRiders, kteří získali 2145,5 bodu. Čtyřem týmům se podařilo získat více než 2000 bodů, což se v minulém ročníku podařilo pouze týmu jedinému.

Každý ročník je účastnicky více úspěšný, loňského kola se zúčastnilo 109 týmů, letošní ročník měl týmů už 116 po celé republice. Závod se koná od půlnoci do půlnoci a je pouze na účastnících závodu, co a kam se vydají v průběhu dne navštívit. Organizátoři připravují bonusové úkoly a tajná místa.

Den konání závodu je totožný s národním dnem železnice a využívá zlevněné jízdenky na tento den. Proto lze očekávat konání příštího ročníku na 18. září 2020. Vyhodnocení závodu zajišťují webové stránky, které jsou velice intuitivní. Kompletní výsledky a ukázku úkolů naleznete zde: www.krizemkrazem.net.

V letošním ročníku bylo zatím nejvíce cítit sponzorství Leo Expresu a vydavatelství deskových her Mindoku, například v úkolu jízda Leo Expresem za velké množství bodů.

Zobrazeno 963 krát
Naposledy upraveno: čt., 3. říjen 2019 15:15
Pro psaní komentářů se přihlaste