pá., 13. listopad 2015 11:00

Pro fanoušky extrémních sportů se i letos připravuje Horování

Milovníci extrémních sportů se i letos dočkají Horování.  Jedná se o setkání horolezců, dobrodruhů a turistů, které proběhne poslední listopadový víkend v Domě kultury Šumperk. Už 23. ročník této akce zavede návštěvníky opět na extrémní místa naší planety.

Páteční večer bude patřit přehlídce outdoorových filmů. Pořadatelé spolupracují s festivalem Snow Film Fest, který představuje ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa ve více než 200 českých a slovenských městech. „Ve spolupráci s přehlídkou Snow Film Fest jsme vybrali ty nejzajímavější snímky a připravili filmovou scénu Horování. Promítat začneme v pátek 27. listopadu od 18 hodin v šumperském kině Oko,“ zve na akci pořadatelka Michaela Horáková. Také dodává, že jde o nejlepší filmy se zimní tématikou, které získaly v loňském roce ocenění na nejprestižnějších světových festivalech.

Hlavní program proběhne v sobotu 28. listopadu ve velkém sále DK Šumperk od 17 hodin. O své zážitky se podělí horolezci a dobrodruhové jako Pavel Paloncy (extrémní vytrvalostní závody), Tom Obtulovič (ojedinělý trek v Nepálu), Katka Mandulová (stopování v Tibetu), Ondra Beneš s Editou Vopatovou (stěnové lezení v Brazílii) a další.

Tradiční výstavy fotografií se letos ujal fotograf a lezec Pepé Piechowicz. Programem celé akce návštěvníky provede Hanka Písková a o hudební vstupy v přestávkách mezi cestopisy se opět postará skupina Beg Bie Country.

Více informací na www.dksumperk.cz.

Zobrazeno 2732 krát
Naposledy upraveno: so., 24. únor 2024 22:33
Pro psaní komentářů se přihlaste