ne., 26. listopad 2017 11:12

Ježíškova vnoučata rozdávájí radost

Olga Štrejbarová Olga Štrejbarová Zdroj: ihned.cz
Česká republika - Smyslem Ježíškových vnoučat je udělat radost seniorům z celé republiky. Za napádem stojí novinářka Olga Štrejbarová, která chtěla změnit samotu a prázdnotu opuštněných seniorů v domovech. Projekt vznikl v roce 2016 a získává stále větší ohlas. Zatímco v minulém roce se splnilo skoro 600 přání, tento rok se jich rozdalo přes šest tisíc.

Za rozšiřováním nápadu stojí i Český rozhlas, který úzce spolupracuje se samotnými pracovníky domovů, kteří s důchodci přání sepisují. Lidé pomáhají splnit malá i velká přání. Například ve Zlíně děti ze Základní školy Kvítková, za pomoci rodičů a pedagogů, udělaly radost dvěma klientům organizace Naděje. Paní Jiřině nadělily televizi a i pan František dostal své dárky. Někteří si přejí nové a nevšední zážitky jako Marie Půlkrabová z Tmavého dolu, kterou na jaře čeká seskok s padákem. 

Zapojila se i známá zpěvačka Lucie Bílá. Darovala peníze na koupi elektrických vozíků. Ty udělají radost i panu Leopoldovi a paní Vlastě z Telče, kteří tak konečně budou moci jezdit na procházky společně. Moje maminka 20 let pracovala v domově důchodců, takže mám ke starším lidem hodně blízko a vím, že to není jednoduché," uvedla zpěvačka. Chci napomoct tomu, aby se projekt rozšířil i na Slovensko," dodala.

Ježíškova vnoučata budou pokračovat i po Vánocích. Projekt se nedá vypnout. Dokud budou na světě lidé, kteřá chtějí darovat zážitek nebo dárek, a dokud budou na světě lidé, kteří budou vkládat svá přání, pojede to dál," slibuje šéf projektu Martin Ondráček.

Zobrazeno 2525 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2017 12:43
Pro psaní komentářů se přihlaste