po., 13. duben 2020 11:25

Projekt Kultura doma přináší online kulturu na jednom místě

Projekt Kultura doma přináší online kulturu na jednom místě Zdroj: https://kulturadoma.cz/
Česká republika - S kulturou v online prostoru se s příchodem nového koronaviru roztrhl pytel. Nová platforma Kultura doma má za cíl spojit všechna kulturní představení na jedno místo. Snaží se umělcům v této nelehké době pomoci a zároveň nám přinést kulturní zážitek přímo do našich obýváků.

Nová platforma byla spuštěna 12. dubna a je volně přístupná všem umělcům, kteří chtějí i v této době stále tvořit a předávat své umění divákům. Projekt Kultura doma nemá konkrétní dramaturgickou vizi a nebude striktně kurátorsky řízen, má se naopak stát velmi otevřenou a samosprávnou platformou, kam se mohou přihlásit jak velmi známí interpreti, tak osobnosti alternativních scén,“ uvedli organizátoři. Projekt tedy může pomoci i novým umělcům s jejich zviditelněním. Momentální krize dle předpokladu organizátorů pravděpodobně přenese část kultury do online světa, takže se počítá i s dalším využitím projektu po jejím skončení.

Jak mohou umělci streamovat?

Každému, kdo může něco ukázat postačí zaregistrovat se na webových stránkách projektu www.kulturadoma.cz a naplánovat si svoji vlastní událost. Přizvat si může své fanoušky ze sociálních sítí nebo jednoduše počkat, koho dané vystoupení zaujme a koupí si na něj vstupenku. Organizátoři zatím neposkytují technické vybavení, takže technika je to jediné, co si musí každý ke svému vystoupení zajistit sám.

Podpora Červeného kříže

Cílem projektu není pouze obohacení našich životů během koronavirové krize a podpora samotných umělců, ale také podpora organizací, které se v momentální situaci snaží pomáhat všude, kde je to možné. V začátku poputuje z každého vystoupení 15 % výdělku Českému červenému kříži. Později by však organizátoři chtěli podpořit i jiné charitativní organizace. Cenu vstupenky si vždy určí každý vystupující sám, minimálně to však bude 20 Kč, ale je zde i možnost vystoupit pro diváky úplně zadarmo.

Zobrazeno 1079 krát
Naposledy upraveno: po., 13. duben 2020 21:28
Pro psaní komentářů se přihlaste