čt., 16. březen 2017 10:36

Kapela Mydy Rabycad Českým Budějovicím představila svůj glamtronic

Mydy Rabycad posluchače naplní svou energií. Mydy Rabycad posluchače naplní svou energií. Zdroj: www.mydyrabycad.cz
České Budějovice – "Ahuuuj!" přivítala svým typickým pozdravem minulý pátek natěšené diváky vyhlášeného Klubu Slavie perspektivní česká kapela Mydy Rabycad, která vystoupila i na prestižním festivalu v Glastonbury v Anglii. Svými největšími hity jako je Good Times, Just Dance nebo Blind rozparádila publikum hned na začátku skvěle znějícího koncertu.

Její sound, swingující rytmika a originální hudební nápady, s nimiž v jedné písničce přeskakujete z jednoho stylu do druhého, jsou nezaměnitelné a sexy pro publikum v klubu na břehu Vltavy stejně jako pro britské fajnšmekry. Ostatně ve Velké Británii je kapela zřejmě známější než u nás.

Zájemci, kteří si chtějí poslechnout originální muziku a nasát skvělou atmosféru jejich koncertů, se mohou na Mydy Rabycad zajet podívat do Berouna, Jablonce nad Nisou, Vsetína nebo na Pražský, Plzeňský, Hradecký, Brněnský a Humpolecký Majáles. A co chystají dále? „Nový songy, nový kostýmy, novou show, nový klipy, novou desku a nová neposkvrněná srdce,“ říká saxofonista Mikuláš Pejcha.

Mydy Rabycad tvoří mix swingu s elektronikou

Tahle mladá kapela svým nezaměnitelným zvukem, frázováním a neuvěřitelnou pódiovou show vychází z electroswingu. Svůj styl ale definují jako glamtronic: zábavný, chytlavý ale přitom propracovaný a inteligentní electropop s řadou odkazu na retro styly. Glamtronic je spojením dvou prvků, které skupinu charakterizují – "glam" odkazuje na velkolepost glamových kapel v 80. letech a "tronic" vystihuje mix současné elektronické hudby.

Kapelu skvěle technicky vybavených muzikantů založil v létě roku 2012 saxofonista Mikuláš Pejcha, který oslovil multiinstrumentalistu Nèra Scartche a jeho bratrance, baskytaristu Jana Drábka. Ke spolupráci si přizvali také zpěvačku a herečku Žofii Dařbujánovou. Jejich první album s názvem Let Your Body Move vyšlo v roce 2013, o dva roky později vydali album Glamtronic.

Swingující studenti

Členové kapely se věnují nejen hudbě, jsou to především studenti. Baskytarista Jan Drábek studuje práva na Univerzitě Karlově, stejně jako saxofonista Mikuláš, který k tomu ještě studuje mezinárodní vztahy. „Po studiích nás čeká dobrodružné prozkoumávání námi dosud nepoznaného světa dospělých. Co tam objevíme je zatím ve hvězdách. Ale hudby se nevzdáme,“ dodal Mikuláš Pejcha. On i Jan Drábek studovali na Konzervatoři Jaroslava Ježka, Žofie je zase absolventka Mezinárodní konzervatoře v Praze.

Zobrazeno 2416 krát
Naposledy upraveno: čt., 16. březen 2017 21:53
Pro psaní komentářů se přihlaste