čt., 9. březen 2017 13:50

Provokativní a bizarní Die Antwoord navštíví Rock for People

Die Antwoord Die Antwoord Zdroj: Facebook Rock for People
Pořadatelé každoročního hudebního festivalu Rock for People oznámili headlinera pro první den. Bude jím jedno z nejbizarnějších hudebních uskupení současnosti, jihoafrické trio Yolandi Visser, rapper Ninja a DJ GOD , vystupující jako Die Antwoord. Fanouškům představí své nejnovější album Mount Ninji and Da Nice Time Kid. Chybět však nebudou nejpopulárnější songy jako Baby’s on Fire, Ugly Boy či Enter the Ninja.

Die Antwoord se do České republiky nepodívají poprvé. Premiérově se českému obecenstvu představili již v roce 2010 a naposledy loni v srpnu v pražských Žlutých lázních. Koncert se stal jedním z nejrychleji vyprodaných akcí roku. Diváci zažili zhruba hodinu a půl dlouhou show nabitou největšími hity a pravou zef rap-rave atmosféru open-air koncertu.

Po zveřejnění hlavní hvězdy prvního dne se na oficiální facebookové stránce festivalu Rock for People strhla lavina rozporuplných komentářů. Mnoho lidí kritizuje styl této kapely, nelíbí se jim jejich vystoupení na rockovém festivalu. Nicméně není žádným tajemstvím, že Rock for People se neorientuje čistě rockově. Potvrzují to například Skrillex, Pendulum či Prodigy, kteří v minulých letech vystoupili. „Kapela je holt kontroverzní, takže chápeme tu spoustu pozitivních, ale i negativních reakcí. Nicméně na RFP prostě budou.“ komentují pořadatelé nespokojenost některých festivalových fanoušků.

Rock for People se koná 4. - 6. července v Hradci Králové. Mezi další potvrzené hvězdy patří například Cage the elephant, Evanescence, Foster The People či The Boody Beetroots. Vstupenky jsou v prodeji na oficiálních stránkách hudebního festivalu. Pořadatelé nabízejí dokonce i jednodenní lupeny, zejména pro fanoušky Die Antwoord.

Zobrazeno 1842 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2017 10:29
Pro psaní komentářů se přihlaste