út., 2. březen 2010 13:41

Prvotiny 2010

Prvotiny, to je název literární soutěže, kterou každé dva roky pořádá Knihovna města Olomouce. Přihlásit se může každý začínající spisovatel v oboru poezie a prózy. Takže pokud jste i Vy dosud neobjeveným talentem, je čas se ukázat světu.

V případě poezie je knihovnou požadováno pět až deset básní, v případě prózy pak maximálně třicet stran formátu A4 všech příspěvků dohromady. Podmínkou však je, aby tvorba byla původní a dosud nezveřejněná.

Letošní devátý ročník je stejně jako ty předešlé věkově neomezený a výsledky budou posuzované v kategoriích do 15 let a nad 15 let. Do minulého ročníku bylo zasláno 236 příspěvků od 218 začínajících spisovatelů, a to nejen z České republiky, ale také z Velké Británie, Slovenska a Německa, kdy nejmladšímu bylo deset a nejstaršímu osmdesát let.

Příspěvky musí být psány na počítači nebo strojem a opatřeny autorskými údaji, jako je jméno, adresa, datum narození, telefon nebo email. Odeslat práce je pak možné buďto na adresu Knihovna města Olomouce, nám. Republiky 1, 771 66 Olomouc, zaslat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo je doručit na kteroukoliv pobočku knihovny osobně.

Uzávěrka soutěže je 30. června tohoto roku a slavnostní vyhlášení výsledků následně proběhne 6. října v rámci Týdne knihoven. Nejlepší práce budou nakonec zveřejněny ve sborníku.

Zdroje: http://www.kmol.cz/prvotiny-2010/
http://zpravodajstvi.olomouc.cz

http://www.literarni.cz

Zobrazeno 2345 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste