pá., 14. duben 2017 13:00

Psí a kočičí maso z tchajwanských jídelníčků úplně vymizí

Zákaz by měl zamezit také obchodování a prodeji psího a kočičího masa Zákaz by měl zamezit také obchodování a prodeji psího a kočičího masa Zdroj: pixabay.com
Jídelní návyky se napříč světem různí odjakživa. A to jak rostlinné stravy, tak i živočišné. Ve většině zemí světa, a to převážně na západě, by si však člověk v restauraci psí nebo kočičí maso s největší pravděpodobností objednat nemohl, ba ani by nechtěl. V asijských zemích se však konzumace psího nebo kočičího masa nebere jako nic neobvyklého. Proto je legislativní akt tchajwanské vlády poněkud mimořádný.

V úterý vydali poslanci zákon, který má za úkol úplně vyřadit psí a kočičí maso z jídelníčku místních obyvatel. Kromě samotného požívání masa se zákon také týká jeho prodeje a samotného zákazu psích a kočičích jatek. Zákon o prodeji platí již od roku 2003, avšak samotná konzumace byla ještě až do nedávna povolena. Nařízení o zákazu jezení psů a koček se dostalo k projednávání poté, co se na veřejnost dostaly četné případy týrání těchto zvířat.  

Podle Wendy Higgins, ředitelky mezinárodního zpravodajství organizace Humane Society International, je tchajwanský zákaz velmi progresivní a týká se současného trendu obyvatel asijských zemí, kteří chtějí brutální obchod se psím a kočičím masem ukončit.

Tchajwanci přistiženi při konzumaci tohoto druhu masa tak budou nově muset uhradit pokutu ve výši 40 až 206 tisíc korun. 

Zobrazeno 2656 krát
Naposledy upraveno: ne., 16. duben 2017 23:44
Pro psaní komentářů se přihlaste