pá., 20. duben 2018 22:55

Psychedelická kapela TOY konečně vystoupí i v Česku

Nekonvenční kapela TOY Nekonvenční kapela TOY Zdroj: www.facebook.com/toy.band
Brno - Postpunková skupina TOY rozproudí v rámci Hurraaah festivalu ve středu 2. května brněnskou Flédu mixem psychedelie a krautrocku. Představí své třetí a zbrusu nové album Clear Shot.

Mladá a inovativní kapela TOY používá při své tvorbě syntetizátory a kytary, díky kterým vzniká jakási směs retro popu. V posledním roce se její členové Tom Dougal, Dominic O’Dair, Maxim „Panda“ Barron, Charlie Salvig a Max Oscarnold inspirovali moderní elektronickou hudbou. Když v roce 2010 vznikli na troskách skupiny Joe Lean & The Jing Jang Jong, ocitli se nedlouho poté na předních příčkách ve světě alternativní hudby. Hlásili se k dědictví britského punku druhé poloviny sedmdesátých let a proslavili se hlavně dlouhotrvající nahrávkou Toy. Slavná kapela The Horros si je vybrala jako doprovod na své světové turné a v květnu vystoupí sami i v Praze a Brně.

Koncertní cyklus alternativních večerů Hurraaah zahájila Fléda už na podzim roku 2016. Protože se dnešní hudební scéna orientuje hlavně na hip hop a elektroniku, chtěli dát pořadatelé prostor postrockovým a postpunkovým tvůrcům nezapadajícím do mainstreamu. Název Hurraaah je parafrází newyorského klubu Hurrah, ve kterém se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století hrál poprvé punk a new wave. Zároveň se zde hudba doplňovala o obraz na monitorech. Jde tedy o legendu mezi tradičními předchůdci elektronické hudby.

Zobrazeno 2125 krát
Naposledy upraveno: út., 24. duben 2018 16:25
Pro psaní komentářů se přihlaste