st., 22. duben 2009 13:31

Radiohead poprvé v Česku

Fanouškům britské kapely Radiohead se plní sen. Skupina totiž přijede vůbec poprvé koncertovat do České republiky. Konkrétně vystoupí 23. srpna pod širým nebem v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích. Vstupenky si můžete pořídit už nyní, a to od 1090 Kč.

Kapacita diváckého prostoru holešovického výstaviště je zhruba 18000 návštěvníků. K dostání jsou tři kategorie vstupenek ke stání, odstupňované podle vzdálenosti od pódia – 1090 Kč, 1410 Kč a 1740 Kč včetně všech poplatků.

 

„I ta nejlevnější kategorie zaručí skvělý zážitek, její vzdálenost od scény bude maximálně 60 metrů, což odpovídá třeba délce hokejového hřiště. Již nyní také víme, že Radiohead s sebou přivezou velkoplošné projekce a vlastní světla s řadou neobvyklých efektů. Pódium bude téměř 20 metrů vysoké a 40 metrů široké,“ slibuje Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music.

Radiohead je jednou z nejvýznamnějších a nejslavnějších kapel současné světové hudby, která se dosud tuzemským pódiím vyhýbala. Pětičlenná formace v čele s Thomem Yorkem prodala přes 30 miliónů alb, kritika i diváci ji milují, a nechybí jí ani řada prestižních cen a nominací od Grammy přes BRIT Awards až po ceny MTV.

Historie Radiohead

Kapela Radiohead se ve složení Thom York (zpěv), Ed O´Brien (kytara), Colin Greenwood (baskytara), Jonny Greenwood (klávesy, kytara) a Phil Selway (bicí), dala dohromady v roce 1985. Tehdy vytvořili na chlapecké škole kapelu s původním názvem On a Friday, kterou zaujali producenty a vydavatelství, což vyvrcholilo podpisem smlouvy s EMI a změnou názvu na Radiohead, podle skladby „Radio Head“ od Talking Heads.

Pravděpodobně nejproslulejší je album „OK Computer“, které kapele zajistilo komerční úspěch po celém světě. Posledním „In Rainbows“ vzbudili rozruch poté, co jej nechali za dobrovolný poplatek volně ke stažení z internetu.

Kapela má zatím na svém kontě sedm studiových alb:

„Pablo Honey“ (1993)
„The Bends“ (1995)
„OK Computer (1997)
„Kid A“ (2000)
„Amnesiac“ (2001)
„Hail to the Thief“ (2003)  
„In Rainbows“ (2007)

Radiohead - Karma Police

Radiohead - No Surprises

Zobrazeno 2055 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:35

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste