po., 6. březen 2017 15:56

Protidrogový vlak vyrazí informovat děti, ale také dospělé

Protidrogový vlak Protidrogový vlak Zdroj: http://www.revolutiontrain.cz/v2/foto.php
Karviná – V rámci rozšíření znalostí o škodlivosti drog přijede na jaře do Karviné protidrogový vlak. Žáci osmých tříd karvinských základních škol absolvují jeho prohlídku a vstupné jim uhradí místní magistrát. Vlak se ve městě zdrží po dobu čtyř dnů od úterý 18. do pátku 21. dubna, kdy jej v odpoledních hodinách může navštívit také veřejnost.

Revolution Train je projekt, který postupně vznikal již od roku 2000. Jeho autor Pavel Tuma přišel s nápadem vytvořit interaktivní vlak, který bude názorně prezentovat problematiku návykových látek. Jeho projekt ovšem ze začátku nechtěl nikdo finančně podpořit, a tak samotná realizace začala až v roce 2015. Od té doby roste jeho úspěch a oblíbenost, kterou dokazuje i fakt, že se v roce 2016 uskutečnilo turné v západních Čechách, Moravskoslezském kraji a dokonce i u našich německých sousedů, a to konkrétně v Sasku.
Vlak se skládá z šesti vagónů, přičemž plně funkční jsou čtyři z nich. Protidrogový vlak má za úkol informovat děti a mládež ve věku 12-17 let o problematice návykových látek. Během prohlídky si návštěvníci vyzkouší simulaci účinků drog a alkoholu, zhlédnou film o příčinách a důsledcích závislosti, uvidí příběhy ze skutečného života a také navštíví prostory, které nejsou běžně dostupné, jako například vězení, drogové doupě nebo policejní vyšetřovnu.
Více informací o projektu naleznete na webových stránkách Revolution Train.

Zobrazeno 2285 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. březen 2017 12:46
Pro psaní komentářů se přihlaste