po., 2. květen 2011 23:04

Režisér Quentin Tarantino chystá nový film

Půjde o spaghetti western, ponese název Django Unchained a premiéru bude mít příští rok.

O čem snímek bude? „Django je osvobozený otrok, ze kterého se pod vedením německého lovce odměn (hraným Christophem Waltzem) rovněž stane lovec. Asistuje při honech na lidi a Waltz mu pomůže vypátrat a osvobodit jeho ženu z vlastnictví zlého plantážníka. A to není ani půlka!

Film pojednává o rasismu tak, jako málokterý v Hollywoodu. I když je to na 100 % popcorn o pomstě, to pojetí krutého jižanského plantážníka je geniální. Pomyslete na to, co Tarantino udělal s nacisty v Hanebných panchartech a představte si, co udělá s otrokáři a otroky,“ uvedl pro Shadow and Act anonymní zdroj seznámený se scénářem.

Jméno otroka odkazuje na italský western z roku 1966 v hlavní roli s Francem Nerem. Podle fanoušků by mohl mít název souvislost i s japonským filmem Sukiyaki western django, ve kterém Tarantino hrál.
Obsazení zatím není potvrzené, dle režisérova vyjádření by to měli být ti nejlepší. O konkrétních jménech se zatím spekuluje, ani Waltz není jistý. Natáčení by mělo začít letos koncem léta nebo na podzim.

Spaghetti western je variaci klasických westernů vyznačující se nadměrným násilím, rychlostí a minimem děje.
Distributorem pro Severní Ameriku bude společnost Weinstein, pro zahraničí se rozhoduje mezi společnostmi Universal, Warner Bros, Sony nebo Paramount.

Zdroje:

Článek na www.hollywood.com - http://goo.gl/MKb0s
Spaghetti western na Wikipedii - http://goo.gl/gBMzo
Článek na Shadow and Act - http://goo.gl/dEXOK


 

 

Zobrazeno 2415 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste