út., 10. listopad 2015 21:31

Římské derby ovládlo AS

Řím - Šlágrem dvanáctého kola italské nejvyšší soutěže bylo římské derby. AS v něm porazilo Lazio 2:0, když se o góly postarali Džeko s Gervinhem.

Hned první útočná akce AS přinesla úvodní gól, ale zároveň i první kontroverzi. Gentiletti fauloval Džeka a rozhodčí Tagliavento ukázal na penaltový puntík. O nedovoleném zákroku nebylo pochyb, ale televizní záznam prokázal, že Gentiletti fauloval ještě před pokutovým územím. Džeko se nicméně z pokutového kopu nemýlil a od 10. minuty tak AS vedlo 1:0. Jeho městský rival dal o sobě výrazněji vědět v 26. minutě, když Felipe Anderson z uctivé vzdálenosti napálil břevno. Následoval ofenzivní výpad Luliće z 32. minuty, ale jeho nebezpečnou finální přihrávku v poslední chvíli odvrátil Rüdiger, který při svém obětavém zákroku nepříjemně narazil do tyče. Po několika minutách se opět připomnělo i AS, ale Džeko z vyložené pozice minul bránu a Nainggolan svou přízemní ránu namířil pouze do tyče.

Hned v prvních vteřinách druhé půle mohlo Lazio vyrovnat, Parolo svým pokusem ale přehodil jak gólmana, tak i celou branku. Následoval nepříjemný moment pro AS, když byl Salah faulován Lulićem a musel střídat. Giallorossi se dožadovali červené karty pro Luliće, ten ale nakonec vyvázl bez trestu. Egypťana Salaha podle pozápasových vyšetření čeká minimálně měsíční pauza. V 62. minutě zraněného spoluhráče pomstil tím nejlepším možným způsobem Gervinho, když si naběhl na přihrávku Nainggolana, přesprintoval Bastu a na bližší tyč překonal Marchettiho. Pak už bylo pro Lazio obtížné prosadit se směrem dopředu. Zvýšit vedení AS mohl v 80. minutě ještě Seydou Keita, který ale z dobré pozice pálil mimo. Když v 90. minutě za Lazio ve vyložené šanci selhal Klose, vítězství AS už bylo jasné.

Giallorossi tak po dvanáctém kole drží třetí příčku, přičemž na první Fiorentinu ztrácí pouhý bod. Lazio utrpělo třetí ligovou porážku v řadě a v tabulce mu patří deváté místo.

Zobrazeno 1675 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:40
Pro psaní komentářů se přihlaste