ne., 3. duben 2016 14:16

Roman Kumpošt bude dalším českým zástupcem v Mezinárodním olympijském výboru

Praha – Roman Kumpošt, šéf zahraničních vztahů Českého olympijského výboru (ČOV), bude nově členem komise pro komunikaci Mezinárodního olympijského výboru (MOV). Bývalý reprezentant v severské kombinaci a dlouholetý funkcionář Svazu lyžařů ČR se tak stane druhým Čechem ve vrcholných orgánech MOV. Předseda ČOV Jiří Kejval je totiž členem marketingové komise.

Komise pro komunikaci byla při MOV zřízena teprve v loňském roce a jejím úkolem je tvořit strategie, jak má Mezinárodní olympijský výbor propagovat olympijské myšlenky a vysvětlovat veřejnosti své cíle a vize.

„Má role v komisi bude definována teprve na prvním zasedání letos v listopadu. Předpokládám, že bude odpovídat názvu komise a bude využívat především mých zkušeností a kontaktů ve sportovním světovém hnutí v rámci komunikace nových trendů, myšlenek a záměrů směrem k jednotlivým národním olympijským výborům, mezinárodním federacím i sportovní veřejnosti obecně," okomentoval svou pozici pro ČOV sám Roman Kumpošt.

Zvolení Kumpošta do funkce lze považovat za velký diplomatický úspěch českého sportu. Od roku 2012, kdy Komisi sportovců MOV opustil Jan Železný, totiž Češi ve struktuře MOV chyběli. „Pro mne je jmenování do této pozice oceněním práce i potvrzením, že její obsah i směr jsou správné. To se týká i směrování zahraniční politiky ČOV,“ dodal Kumpošt.

Zobrazeno 2176 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:18
Pro psaní komentářů se přihlaste