čt., 1. prosinec 2016 00:58

Rudí ďáblové pokračují v cestě za obhajobou FA Cupu

Martial se v zápase trefil hned dvakrát Martial se v zápase trefil hned dvakrát Zdroj: www.manutd.com
Manchester - Obhájce minulého ročníku FA Cupu Manchester United přivítal na svém stadionu londýnský West Ham. Do přestávky se oba týmy prosadily jednou, ve druhé půli o svém postupu třemi brankami rozhodli domácí a probojovali se mezi poslední čtyři týmy. Dvakrát skórovali Ibrahimovič a Martial.

Rudí ďáblové se museli na lavičce obejít bez trenéra Mourinha, který si odpykával trest na tribuně. Hned v úvodu se domácí vrhli do útoku a rychlou akci spolehlivě proměnil Ibrahimovič. V zápětí mohl švédský útočník svůj gólový účet zdvojnásobit, ale ani nadvakrát gólmana Adriana nepřekonal. Ve 35. minutě West Ham dokázal srovnat, když Payetovu střelu z hranice vápna vyrazil De Gea před sebe a Ashley Fletcher pohodlně dorazil míč do sítě.

Stejně jako v první půli přišel ze strany domácích okamžitý nástup a z brzkého gólu se po přihrávce Mkhitaryana radoval Martial. V další šanci stejného hráče Adrian vychytal, ale o pár minut později osamocený Martial uklidil z malého vápna míč do branky a dal svému týmu dvougólové vedení. Hosté si během druhé půle nevytvořili žádnou větší příležitost ke skórování a navíc v poslední minutě nastavení svou druhou brankou v zápase zvýšil na konečných 4:1 Ibrahimovič.

Další favorit Arsenal podlehl Southamptonu 0:2 a v poháru končí. Sestavu kanonýrů tvořili převážně náhradníci, mezi třemi tyčemi se neobjevil ani Petr Čech.

Do semifinále už postoupili Liverpool a Hull.

Manchester United – West Ham 4:1

Branky: 2. a 90+3. Ibrahimovic, 48. a 62. Martial – 35. Fletcher

Arsenal – Southampton 0:2

Branky: 13. Clasie, 38. Bertrand

Zobrazeno 1803 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. prosinec 2016 16:24
Pro psaní komentářů se přihlaste