út., 8. březen 2016 22:21

Satoranský bude nadále oblékat dres Barcelony

Barcelona - Český basketbalista Tomáš Satoranský prodloužil smlouvu v Barceloně až do konce sezóny 2019/2020. Původní smlouva mu měla končit po této sezóně.


"Pro mě je Barcelona jeden z nejlepších klubů a organizací nejen v basketbalu, ale ve všech sportech, ve kterých figurují. Pro každého sportovce, který se do tohoto týmu dostane, je prioritou, aby se zde co nejdéle udržel. To samé platí pro mě. Když jsem se dozvěděl o této nabídce, tak netrvalo dlouho a domluvili jsme se," uvedl Tomáš Satoranský v tiskové zprávě krátce po podepsání smlouvy.

O hráče, který obléká dres číslo 13, měli zájem také v zámoří. Po letním Eurobasketu o jeho angažování uvažoval Washingtonu Wizards, který Satoranského draftoval v roce 2012. Odchovanec USK Praha přišel do Barcelony v roce 2014 ze španělské Sevilly, kde působil od roku 2009. V této sezóně dosahuje v Evropské lize v průměru 8,7 bodu a 4,2 asistence na zápas, je jedničkou na rozehrávce a patří k hlavním oporám týmu.

Naposledy pomohl k vítězství český reprezentant Barceloně v domácím duelu proti Malaze. V tomto zápase si připsal 9 bodů, 1 doskok a 1 asistenci.

Zobrazeno 2507 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:35
Pro psaní komentářů se přihlaste