út., 22. březen 2016 00:01

Semifinále florbalové Tipsport superligy už klepe na dveře

Olomouc – Čtvrtfinálové boje nejvyšší české florbalové soutěže jsou již minulostí a pozornost všech příznivců tohoto dynamického sportu se obrací k semifinálovým kláním. Mezi čtyři nejlepší celky letošního ročníku se probojovaly dva moravské a dva zástupci z Čech. O postup do Superfinále se utkají Buldoci z Brna s pražským týmem Chodova a ostravské Vítkovice vyzvou Mladou Boleslav.

Nejrychlejší a nejsnadnější sérii prožila Mladá Boleslav, která si poradila s týmem Otrokovic. Po čtyřech vítězstvích se radovala z postupu v nejkratším možném čase. Druhý tým po základní části vyzve v semifinále tým Vítkovic. Mužstvo z Ostravy slavilo vítězství v sérii až po sedmi zápasech. V jednoznačně nejdramatičtějším a nejvyrovnanějším souboji přehrálo pražský Tatran Střešovice. „Jsme nohama na zemi a do semifinále jdeme s pokorou, stejně jako do série s Tatranem,“ oznámil trenér Vítkovic Jan Vavrečka pro web ceskyflrobal.cz.

Vítěz základní části se překvapivě trápil s pražským celkem Sparty, který do série vstupoval ze sedmého místa. Ačkoliv byl Chodov jasným favoritem, ztratil s omlazeným mužstvem Sparty dvě utkání. V semifinále se střetne s brněnskými Buldoky, kteří rovněž přehráli pražské Bohemians 4:2 na zápasy. Brněnský tým se do semifinále podívá podruhé za sebou, avšak je jediným semifinalistou, který ještě neokusil atmosféru Superfinále.

Semifinálové boje startují první jarní víkend. Série hrané na čtyři vítězné zápasy zahájí domácími zápasy Mladá Boleslav a Chodov. Vítězové se utkají v Superfinále, které se hraje 17. dubna v O2 Aréně.

Zobrazeno 1895 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste