čt., 20. říjen 2016 20:43

Sigma si pojistila vedení Fotbalové národní ligy výhrou nad Znojmem

Sigma zdolala Znojmo 2:1 Sigma zdolala Znojmo 2:1 Zdroj: Deník/Jiří Kopáč
Olomouc – Už po deváté v řadě vyhráli fotbalisté Sigmy Olomouc ligové utkání a jsou v čele tabulky Fotbalové národní ligy před Baníkem už o pět bodů. Ve středeční předehrávce po gólech Buchvaldka a Plška zdolali Znojmo.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v 5. minutě po kolmé přihrávce střílel vedle pravé tyče Buchvaldek. O pět minut později se do šance dostal opět Buchvaldek, kdy po centru z pravé strany příízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal Sigmu do vedení. Po čtvrt hodině hry zahrál rukou mimo pokutové území olomoucký brankář Buchta, ale z následného přímého kopu Javůrek nastřelil pouze zeď. Špatného odkopu znojemských ve 27. minutě využil Houska, jeho pokus z dálky byl však nepřesný. O minutu později se po centru dostal k hlavičce hostující Njire, ale Buchta byl pozorný. Zbytek poločasu patřil domácím. Plšek první střelou minul Halouskovu bránu, ale minutu před koncem prvního poločasu hlavou dopravil míč do sítě po centru Zahradníčka a poslal Olomouc do dvougólového vedení.

Po přestávce mohl náskok zvýšit Zahradníček, jeho střela z malého vápna skončila na tyči a z následné dorážky mezi tři tyče nezamířil Plšek. O chvíli později po rohu Znojma vedl míč přes půl hřiště olomoucký Zhradníček, přihrál Buchvaldkovi, ale celou situaci vyřešil vyběhnuvší Halouska. Po sérii několika rohů hostujícího celku se dostal Šumbera ke střele, která letěla vysoko nad břevno. V 74. minutě mohl svůj druhý gól přidat Falta, ale z přímého kopu bránu přestřelil. V závěru utkání po ztrátě míče olomouckých využil přihrávky za obranu Nepožitek a upravil skóre na konečných 2:1.

„Před zápasem jsem si přál, abychom výsledek podpořili dobrým výkonem, což jsme dokázali. Byly tam velmi dobré individuální výkony, a nebýt zbytečné branky v závěru, tak jsem hodně spokojen," ohodnotil zápas trenér domácích Václav Jílek.

„Každý, kdo utkání viděl, uzná, že jsme domácí nepotrápili, spíše jsme jim to usnadnili. Podali jsme hodně bojácný výkon,“ řekl znojemský trenér Radim Kučera.

 

Sigma Olomouc - Znojmo 2:1 (2:0)

Branky: 10. Buchvaldek, 44. Plšek - 88. Nepožitek. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Poživil. ŽK: Chorý, Falta - Cihlář, Motal.

Diváci: 1488.

Olomouc: M. Buchta - Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek - Zahradníček (90.+1 Štěpán), Houska, Buchvaldek (81. Habusta), Plšek, Falta - Chorý (84. Yunis). Trenér: Jílek.

Znojmo: Halouska - Helísek, Svozil, Mezlík, Cihlář - Njire (46. Holub), Motal, Šumbera (77. Urbančok), Javůrek - Nepožitek, Klíma (50. Rybička). Trenér: Kučera.

Zobrazeno 2179 krát
Naposledy upraveno: pá., 21. říjen 2016 15:09
Pro psaní komentářů se přihlaste