pá., 14. listopad 2014 22:45

Slavná série Zaklínač se dočkala dalšího pokračování

Fanoušci fantasy literatury mohou slavit. Navzdory původně odmítavému postoji vydal Andrzej Sapkowski novou knihu, která právě přichází do Česka. Polský autor, který je pro každého znalce žánru zárukou kvality, se vrátil ke své nejslavnější postavě – zaklínači Geraltovi z Rivie. Nová kniha o bělovlasém zabijákovi nestvůr nese název „Bouřková sezóna“ (v originále „Sezon burz“) a vychází v pátek, 14. listopadu.

Řada čtenářů zazlívala Sapkowskému odklon od jeho tradičního stylu krátkých, chytře promyšlených dobrodružství. „Suchý, ale přesto poetický, bez patosu, přesto mistr romantických zápletek, ale vždy břitký a úderný,“ těmito slovy charakterizuje recenzent Richard Klíčník na aktualne.cz styl prvního Zaklínače. Ve svých posledních knihách se autor přiblížil epické fantasy, ale v Bouřkové sezoně se vrátil k osvědčeným trikům. „Geralt je zpátky tak, jak ho známe a máme ho rádi – cestuje, zabíjí potvory, chrání bezbranné lidi a miluje krásné dívky. Na této knize je poznat, že se autor při psaní dobře bavil a podle prvních zpráv se zdá, že se stejně baví i čtenáři,“ řekl o knize Robert Pilch z nakladatelství Leonardo pro server fantasyplanet.cz. Nové příběhy nás zavedou na začátek Geraltova dobrodružství a opět se můžeme těšit na jeho přítele Marigolda i čarodějku Yennefer.

Bouřková sezóna sice vychází v běžné vazbě, zároveň se však fanoušci polského spisovatele dočkají vydání elektronické verze starších knih. Na serveru palmknihy.cz je již k dispozici první díl série, „Poslední přání“. Jen fandové počítačových her na motivy Geraltových dobrodružství budou muset být trpělivější. „Zaklínač 3: Divoký hon“ je ohlášen až na 15. února příštího roku.

 

Zdroj fotografie: www.fantasyplanet.cz

Zobrazeno 1743 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste