út., 11. říjen 2016 23:19

Slavní System of a Down opět navštíví Prahu

Systémy zavítají do Prahy Systémy zavítají do Prahy Zdroj: Metal Injection
Praha - Populární losangeleská kapela System of a Down chystá příští rok Evropské turné. Během něj zavítá i do České republiky, kde vystoupí 12. června 2017. Koncert se bude konat v pražské O2 Aréně, přičemž jméno pořadatele zatím ještě není známé. O termínu vystoupení v Praze se netrpěliví fanoušci dozvěděli na facebookových stránkách kapely. Dalšími zastávkami jejich turné bude třeba sousední Polsko nebo Německo.


Prahu tato americká skupina s arménským původem navštívila naposledy v roce 2013 na Aerodrome festivalu. Tehdy se fanoušci hodně načekali, protože jejich předchozí a zároveň první zavítání k nám bylo v roce 1998, a v tu dobu ještě nebyli tak proslavení, jako je tomu dnes. Svoji hudební kariéru odstartovali již v roce 1995, do povědomí celého světa se však zapsali hlavně průlomovou deskou Toxicity, která vyšla o šest let později. Na svém kontě mají dohromady pět studiových alb, z nichž poslední je Mezmerize vydaná roku 2005. Rok po vydání své poslední desky si hudebníci prošli krizí a oznámili pauzu. Rozpad uskupení se naštěstí nekonal, a v roce 2010 na počest konce pauzy uspořádali velké evropské turné s více než dvaceti zastávkami. Česko ovšem minuli.
System of a Down dohromady tvoří čtyři členové. Zpěvák Serj Tankian, Daron Malakian, který doplňuje vokály a hraje na elektrickou kytaru, basák Shavo Odadjian, a za bicími John Dolmayan. Za jejich exotická jména může původní arménský původ, na který jsou hrdí. Tento styl hudby je velice specifický a oni sami se nedokáží zařadit do jakéhokoliv proudu. Často se proto jejich hudba přirovnává k alternativnímu metalu.
Předprodej vstupenek začíná už v pátek 14. října.

Zobrazeno 1934 krát
Naposledy upraveno: st., 12. říjen 2016 11:04
Pro psaní komentářů se přihlaste