pá., 3. listopad 2017 15:09

V uměleckém centru se ochaldí. Snow Film Fest míří opět do Olomouce

Snow film fest 30. listopadu v Olomouci Snow film fest 30. listopadu v Olomouci Zdroj: http://www.kzmj.cz
Olomouc – Filmový festival zimních sportů Snow film fest zavítá 30. listopadu do Uměleckého centra Univerzity Palackého v Olomouci. Celovečerní pásmo filmů, které začne v 18:30 hodin, nabídne i letos několik filmů zaměřených na extrémní zimní sporty, jakými jsou například extrémní lyžování, skialpinismus nebo běh se psím spřežením. Vstupenky bude možné zakoupit na místě – základní vstupné činí 100 korun, pro studenty 80 korun.

Jako každý rok, i letos se diváci mohou těšit na filmy z různých koutů světa. Příběh popisující drsné podmínky Himálaje, které horolezcům brání v úspěšném zdolání vrcholů – to je film Výstup na Link Star. S drsnými podmínkami jednoho z nejmrazivějších závodů planety Yukon Artic Ultra Vás seznámí Ven(ca). Pocit viny je film popisující touhu sjet na lyžích druhý nejvyšší vrchol Grónska – horu Mont Forel. Nejen tyto, ale i spoustu dalších kvalitních filmových snímků čeká na letošní návštěvníky již sedmého ročníku tohoto festivalu.

Snow film fest je zimní obdobou letního festivalu Expediční kamera – oba dva patří mezi velmi oblíbené a každoročně navštíví každý z nich přes 25 tisíc diváků.

Od 18. října do 7. listopadu zavítá Snow film fest do více než 200 měst po celé České i Slovenské republice a chybět nebude ani promítání ve školách. Během celého festivalu budou mít diváci možnost hlasovat o nejlepší film letošního ročníku a zapojit se tak do soutěže o zájezd nebo outdoorové vybavení.

Zobrazeno 2061 krát
Naposledy upraveno: po., 6. listopad 2017 23:15
Pro psaní komentářů se přihlaste