so., 31. březen 2012 22:10

Souboj Komety s Plzní nekončí, indiáni vyhráli čtvrtý zápas 3:2

Čtvrtý zápas semifinálové série Play-off České pojišťovny mezi Kometou Brno a Plzní byl na programu dnes večer v Kajot aréně. Hosté po předchozích prohrách museli uspět, aby série mohla pokračovat dál. Indiáni nakonec na svou první výhru v semifinále dosáhli výsledkem 3:2. Vynutili si tak další zápas, který se odehraje v pondělí v Plzni.

Hned od začátku bylo jasné, že půjde o velmi tvrdý zápas. Poprvé rozhodčí vylučoval už po 63 sekundách, kdy Václav Pletka u mantinelu dohrál Divíška a Kometa tak měla k dispozici svou první přesilovou hru. Přesilovka se ale hráčům Brna nepovedla. Po nepovedené akci Komety se do rychlého protiútoku pustil Vostřák, jeho střelu Jiří Trvaj nedokázal zneškodnit a Plzeň tak vstřelila gól v oslabení.

O rychlou odpověď se pokusil Divíšek, ale klička se mu vůbec nepodařila. O minutu později si mohla Plzeň zahrát svou první přesilovku, jenže Duda trefil Vašíčka hokejkou do obličeje a hrálo se 4 na 4. Při netradičním počtu hráčů na ledě se prosadila Kometa, Roman Erat vypálil od modré čáry a jeho pravděpodobně tečovaná střela překvapila Mazance.

Týmy dále pokračovaly ve vyrovnané partii. Ve 12. minutě Frolo odhodil svou zlomenou hokejku a rozhodčí mu udělil dvouminutový trest. Kometa si však nevytvořila žádnou gólovou šanci. Naopak na druhé straně udeřila Plzeň. Nahozený puk Jana Kováře si brankář Komety nešťastně srazil do branky, indiáni se tak opět ujali vedení v poměru 2:1, tento stav vydržel až do konce první části.

Po přestávce se ocitl v příležitosti Jaroslav Svoboda, jeho střelu zneškodnil Mazanec. I přes úvodní tlak Komety se z další branky radovali hosté. Pěknou souhru plzeňského útoku zakončil Pavel Vostřák netvrdou střelou, kterou však tečoval některý z domácích obránců a Trvaj už nestihl zareagovat. Vostřák si připsal svůj druhý gól v utkání.

Inkasovaný gól brněnský tým vyprovokoval k další aktivitě, kterou zúročili ve 26. minutě. Tomáš Svoboda dokázal skórovat z velkého úhlu po plachtící přihrávce od Jakuba Svobody.  Radost ze snížení nemusela hráčům Komety vydržet dlouho. Jejich chybu v obraném pásmu mohl potrestat Vostřák, Trvaj tentokrát předvedl dobrý zákrok.

Poté si oba týmy mohly vyzkoušet hru v přesilové hře. Nejdříve měla početní výhodu Plzeň, sehrála ji aktivně, ale zvýšit stav utkání se indiánům nepodařilo. Následovala přesilovka domácích, ta byla půl minuty ještě vylepšená dalším vyloučením Plzně. Kometa tedy měla o dva hráče na ledě víc, k vyrovnání to však nevedlo.

Na ledě zavládly emoce, pro pošťuchování Dudy a Malce neměl rozhodčí pochopení a oba poslal na trestnou lavici. Podruhé v utkání se tak hrálo 4 na 4. Oba týmy nevyužily několik šancí a po návratu vyloučených hráčů se strhla potyčka u branky Jiřího Trvaje. Výsledkem této skrumáže byl osobní trest pro Radka Dudu za nesportovní chování. O pár sekund později vyhodil Hruška puk mimo hrací plochu a dostal menší trest za zdržování hry.

Za okamžik přišel další trest pro brněnského hráče, tentokrát se jednalo o Žižku, který fauloval Havlíčka. Pro Plzeň to znamenalo dlouhou přesilovku 5 na 3. Velkou příležitost při ní spálil Kratěna, po jeho střele zazvonila tyč. První vyloučený se vrátil zpět do hry, ale Bičánek v samém závěru třetiny seknul soupeře přes nohy, byl vykázán na trestnou lavici a přesilovka 5 na 3 se protáhla do třetí třetiny.

Početní výhoda zůstala i ve třetí třetině nevyužita. Další velkou šanci si vypracovala Kometa až po pětiminutové odmlce. Leoš Čermák a Roman Erat jeli proti Mazancovi, Čermák se rozhodl pro zakončení bekhendem a těsně minul.

V polovině poslední části se hrálo opět 4 na 4, vyloučení byli Švrček s Mrňou, kteří se vzájemně pošťuchovali. Zároveň Radku Dudovi uběhl osobní trest a mohl se tak zapojit do hry. Oba hříšníci se vrátili z trestné lavice a pokračovalo se s obvyklým počtem hráčů na ledě. Po chvíli rozhodčí přerušili hru, protože u plzeňské branky ležel Jeřábek. Kometa zároveň s písknutím rozhodčího překonala Mazance, ale gól samozřejmě platit nemohl. V zápětí sehráli domácí další neúspěšnou přesilovku.

Trenér brněnského týmu minutu a čtvrt před koncem odvolal Jiřího Trvaje na střídačku a Kometa nastoupila na led v šesti bruslařích. Při následném přerušení hry si vzal Venera oddechový čas, aby nechal své klíčové hráče odpočnout před konečným náporem. Ten se však nekonal, Plzeň si závěr pohlídala a vyhrála v Kajot aréně 3:2.

Hvězda utkání Pavel Vostřák po zápase v rozhovoru pro ČT vyslovil důvěru v domácí prostředí. Doufá, že fanoušci vyburcují Plzeň k další výhře.

Branky a nahrávky: 7. Erat (Malec), 26. Svoboda T. (Svoboda Jakub, Kováčik) - 3. Vostřák (Vykoukal), 17. Kovář (Vlasák), 22. Vostřák (Vykoukal)

 

Zobrazeno 2003 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste